26. 5.: Pomoc poškozeným maturantům (vyšší úroveň z matematiky): srovnání zdarma, přihlásit se je nutné do čtvrtka

středa 23. května 2012 ·

Společnost Scio nabízí maturantům možnost zdarma složit test z matematiky u NSZ (v sobotu 26. května 2012), respektovaný vysokými školami v přijímacím řízení, a získat tak důvěryhodné porovnání s jejich výsledkem z maturit. Řadě z nich by to mohlo pomoci.


KOMU LZE POMOCI A JAK

I po přepočítání výsledků tak, aby nevzbuzovaly odpor maturantů, zůstává řada neprávem poškozených.

Nejvážněji poškozenými jsou studenti, kteří se hlásí na zahraniční vysoké školy, které požadují co nejlepší výsledek z maturit. CERMAT těmto maturantům způsobil velké problémy, protože pro ně je dobrá známka rozhodující.

Další skupinou jsou ti, kteří se ucházeli o stipendia vypsaná jednotlivými fakultami za dobrou známku ze státních maturit.

Největší skupinou poškozených jsou studenti, kterým sice špatná práce CERMAT nebrání v dalším studiu, ale kteří mají na maturitním vysvědčení neprávem špatnou známku. I po přepočtu je takových celá řada, protože jejich chyby často vyplývaly ze stresu nebo z toho, že úlohy, které by vyřešili, vyřešit nestihli.

Všichni poškození vycházeli ze zkušenosti s loňským testem z matematiky vyšší úrovně, jejich vlastní maturita byla však výrazně obtížnější.

Společnost Scio se rozhodla, že umožní každému, kdo letos maturoval z matematiky ve vyšší úrovni, aby se v sobotu 26. 5. 2012 zúčastnil Národních srovnávacích zkoušek v Praze, Brně a Ostravě, kde bude moci složit zkoušku z matematiky.

Společnost Scio srovná výsledek maturanta s jeho výsledkem v testu složeným v rámci NSZ a vystaví mu doklad s jeho porovnáním, který bude moci použít jako doklad pro jednání s vysokými školami, zaměstnavateli, českým státem atp.

Přihlásit se maturanti mohou zde.

Pozor! Přihlášení je možné jen do čtvrtka do 18:00.

6 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
23. května 2012 v 11:24  

proč je přihlášení časově omezeno?

Protiva řekl(a)...
23. května 2012 v 11:43  

Aaaa, konkurenční boj, vida.
Není to Scio chutné?
(No, není...)

Anonymní řekl(a)...
23. května 2012 v 11:58  

Komu vadí konkurenční boj?

Anonymní řekl(a)...
23. května 2012 v 15:10  

časové omezení: no kdybyste četli pořádně, zkoušky jsou už v sobotu 26.5. a protože materiály NSZ se distribuují 1 den předem (SCIO to totiž má zmáknuté :-)), tedy v pátek od rána, tak ve čtvrtek se nejpozději mohou materiály připravovat. Že to stihnou ve SCIOu tak, že přihlášky je možno podat do 18. hodiny, to je jejich plus, ona to totiž není taková sranda dát to všechno dohromady. Léta děláme NSZ (bereme to jako službu našim i cizím studentům) a organizačně jsme neměli nikdy problém. To se o Cermatu říci nedá :-).

Anonymní řekl(a)...
23. května 2012 v 15:27  

a jaképak, že je časové omezení na státní maturitu? Nemusí se maturant přihlásit už v prosinci?

obyčejná učitelka řekl(a)...
25. května 2012 v 16:39  

Zajímá mě, opravdu: dozvěděli se o tom? Já sama jsem odkaz posílala kamarádce, jejíhož syna se to týkalo a byla moc vděčná, protože o této možnosti nevěděli. Kolik studentů se přihlásilo?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.