Výstup z odborné diskuse k projektovým záměrům Individuálních projektů národních "NVDD" a "NEDIR" (datum konání 25. ledna 2012 v Praze)

středa 15. února 2012 ·




Kulatý stůl se uskutečnil dne 25.1.2012 v prostorách MŠMT, Karmelitská 7, Praha, zprávu o jeho jsme přinesli v článku Zpráva o Odborné diskusi k projektovým záměrům individuálních projektů národních dne 25. ledna aneb 1,1 miliardy z ESF v režii Ing. Tomáše Kantora.
.


Prezenční listina 1.pdf
Prezenční listina 2.pdf
Zápis-IPn_ NEDIR_25.1.12.pdf
 
Zápis z diskuse k projektovému záměru IPn NVDD bude dle MŠMT dodatečně doplněn.


2 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
15. února 2012 v 17:07  

"Vzdělávací proces je potřeba nastavit individuálně s ohledem na celkovou situaci žáka. Tyto údaje jsou nezbytné k vyhodnocování kvality vzdělávacího procesu s ohledem na žáka, ke zlepšení práce speciálními vzdělávacími potřebami žáků."
Moc by mě zajímalo, jak toto bude realizováno.

"Co se týče členský států EU, neexistuje žádný takový systém."
Z celého projektu mám pocit, že si zase nějaká podnikatelsko-politická skupina ukájí svoje slídilské sklony. A že to v Evropě nikde není (podobně jako Open Card), by mohlo být tím, že si zatím nikdo nedovolil takto fízlovat. Buď špatně čtu, nebo se jedná o shromažďování informací o celé rodině, včetně průběhu vzdělávání žáka od zahájení školní docházky. A TO MNĚ VADÍ!

"Vyhodnocení dopadů na účinnost vzdělávání bude součástí studie proveditelnosti."
Jako vždy, je jedno, jestli to bude mít nějaký přínos pro vzdělávání, hlavně že to někomu nasype (a v tomto případě nejen peníze, ale hlavně osobní informace).

"abychom věděli, absolventi kterých škol končí v sítích úřadů práce"
To je přece absurdní úvaha!

"finanční náročnost projektu byla vytvořen odhadem"
CHACHACHA!

"bude moci systém ad hoc reagovat na změny ve společnosti, například skokovou změnu na trhu práce"
1. Co zde přesně je míněno "ad hoc"
2. Jak to bude provádět, když má sbírat data? Jak má vlastně vypadat reakce "centrálního registru" na změny na trhu práce? Co je mu do toho???

Celé to na mě působí dvěma dojmy:
I. Někdo si za naše peníze buduje systém, který potřebuje k podnikání;
II. někdo bude mít přístup k velmi detailním údajům.

Anonymní řekl(a)...
16. února 2012 v 4:12  

Kam se hrabe Indoš. S prostředky z EU se snadno nakoupí polský software od YDP za nějakých bratru 400 mega v rámci NVDD, proti tomu byl "balíček výukového software za 180 mega od Langmasteru a spol ještě docela malý tunel.
Jo, myslím přesně ten software, kvůli kterému byl před pár měsíci na Slovensku takový rozruch a kde je díky zájmu médií a odborným recenzím nakonec poslali k čertu... Tak teď to zkouší tady, myslí si, že Dobeš je pro ně lepší parťák než Jurzyca.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.