Projekt DV TECH podpoří regionální systém dalšího vzdělávání v oblasti moderních technologií využitelných ve výrobě

čtvrtek 9. února 2012 ·

Hospodářská komora ČR a Asociace krajů ČR, ve spolupráci s ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, připravují projekt, jehož cílem je vznik regionálního systému dalšího vzdělávání v oblasti moderních technologií.


Projekt DV TECH je tzv. Individuálním projektem národním (IPn) a je připravován primárně Hospodářskou komorou a Asociací krajů, které oslovily ministerstvo školství se žádostí o spolupráci v uvedené oblasti. Celkový objem peněz činí 500 milionů korun, zahájení projektu je plánováno na duben 2012 a předpokládaná doba trvání je 28 měsíců.

Cílem projektu je příprava, vytvoření a aktualizace učebních materiálů, metodických pomůcek, prezentací, pracovních sešitů a multimediálních pomůcek převážně v oblasti energetiky, ochrany životního prostředí, bezpečnosti práce, managementu kvality ve výrobě, aplikace hi-tech výroby nebo designu.

Výsledkem projektu bude vybudování a provoz specializovaných učeben sloužících k výuce v uvedených oblastech a vytvoření nové nabídky vzdělávacích programů s důrazem na praktické dopady na rozvoj lidských zdrojů v regionech. Bude tedy kladen důraz na uvedení znalostí do praxe.

Jedná se o podporu vzdělávací nabídky v oblasti přírodních věd, moderních technologií a podnikatelských dovedností ve formě vzdělávacích seminářů, workshopů, e-learningového studia, stáží a praktických exkurzí na špičkových pracovištích v tuzemsku i zahraničí s cílem získání zkušeností v praxi.

„Nutno zdůraznit, že projekt DV TECH byl zatím schválen jako projektový záměr a prošel odbornou diskuzí na kulatém stole odborníků. V současnosti se upravuje žadatelem a zapracovávají se připomínky ministerské sekce EU fondů. Následovat bude hodnocení ze strany externích odborníků a expertní skupiny složené ze zástupců akademické obce. Vše samozřejmě budeme průběžně konzultovat se zástupci Evropské komise. DV TECH projde rovněž tzv. pre-auditem ze strany auditorské společnosti PWC, s níž máme uzavřenou rámcovou smlouvu,“ zdůraznil náměstek ministra pro evropské záležitosti Michal Zaorálek.

Na základě novinářských dotazů rovněž uvádíme, že pan Miroslav Elfmark není pracovníkem MŠMT, ani nepracuje za ministerstvo na tomto nebo ostatních projektech. Jiné skutečnosti o jeho působení na projektu DV TECH nám nejsou známy.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.