Přečtěte si: Tři důvody pro okamžité odvolání Josefa Dobeše

středa 8. února 2012 ·

První důvod je zdravotní. Člověk, který s největší pravděpodobností vykazuje specifické poruchy osobnosti a chování, konkrétně je impulzivně agresivní až hysteriónský, nemá na vedoucí pozici ve státní správě co dělat, protože svůj úřad destabilizuje. Toto tvrzení potvrzuje mimo jiné jeho personální politika.


Z článku Karla Hvížďaly v Rozhlas.cz vybíráme:

Budeme-li spekulovat, můžeme se proto domnívat, že za stálým oddalováním odvolání ministra Dobeše nejsou jen mocenské tlaky a podpora Hradu "nejlepšímu ministru školství", jak se vyjádřil prezident, ale možná i účelová hra některých politiků, kteří chtějí tím, že Brusel zastaví dotace, zabránit, aby z některých projektů tohoto ministerstva plynuly peníze na podporu Věcí veřejných a i třeba na podporu budoucí politické strany prezidenta Klause. Hra s Dobešem je možná mnohem sofistikovanější, než se na první pohled zdá už i proto, že s figurami, kterými se obklopuje, je pan ministr apriori ještě podezřelejší, a to zřejmě někomu, kdo to i s ním i s reformami nemusí myslet moc dobře, může vyhovovat, protože to mimo jiné oslabuje vládu a pana premiéra, což si při své zaťatosti pan ministr ani nemusí sám uvědomovat. Nejspíš si to ale už začínají uvědomovat i Věci veřejné, a proto připouštějí ústy Karolíny Peake, že by mohl být odvolán. Ale taky je možné, že i tato strana si ho vybrala s tím, že od samého počátku byl určen na odstřel. I takhle cynická může být naše politika na počátku roku 2012.

Přehrajte si celý příspěvek


2 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
8. února 2012 v 22:03  

Nečas Dobeše neodvolá, protože by se mu zhroutila vláda. VV si nejlepšího ministra školství velmi považují. Tak se za 2 roky můžeme ve školství ( ale nejen tam ) dočkat kráteru jako po atomové bombě. Radioaktivní ( zasmrádlé exkrementy VV ) to bude desítky let.

Anonymní řekl(a)...
9. února 2012 v 8:09  

Ale odvolá, ale až před krajskými volbami, kdy bude aktuální rušení některých škol. Teď by si toho veřejnost, mimo té školské, vůbec nevšimla.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.