Přečtěte si: Totální propadák: Brusel nevěří Česku. Ztráta miliard hrozí už třem ministrům

pátek 10. února 2012 ·

Česku hrozí ztráta dotací hned ve třech oblastech - školství, dopravě a zdravotnictví. Důvod je pro naši zemi charakteristický, Bruselu se nelíbí, jak velkoryse se s evropskými penězi nakládá. Ve hvězdách je tak budoucnost několika desítek miliard na sporné projekty, informovaly ParlamentníListy.cz hned tři na sobě nezávislé zdroje z Poslanecké sněmovny.


Z článku az v ParlamentníListy.cz vybíráme:

České republice zřejmě hrozí mezinárodní ostuda kolosálních rozměrů. Několik desítek miliard ze strukturálních fondů EU, které ministerstva i regionální správci dotací přidělili na jednotlivé projekty, si Unie možná vezme zpět. Ve zbývajících dvou letech tak nebude možné prostředky odčerpat. Šokující informace, která z jednotlivých případů v podobě fondů MŠMT či nákupu přístrojů v ústecké Krajské zdravotní, a.s., dělá obecný problém státní správy. Problém, o kterém raději nechce nikdo hovořit osobně. I na tom se trojice vzájemně nezávislých zdrojů shodla bez výhrad.

"S eurodotacemi pro ČR to vypadá opravdu špatně. Situace dokonce vedla k mimořádné schůzi Hospodářského, Rozpočtového a Kontrolního výboru Poslanecké sněmovny. Proběhla minulý týden," informoval ParlamentníListy zdroj, který si nepřál být jmenován a který stav nazval jako mimořádně kritický. Pozastavení dotací z Evropské unie hrozí ČR nejen v oblasti školství, kde ministr Josef Dobeš nabídl svou funkci, pokud ČR o evropské peníze přijde. Nejde ale ani zdaleka jen o problém ministerstev. Například na zdravotnické projekty jdou peníze z regionálních programů.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.