Přečtěte si: Děti chtěly ve škole teplo, španělská policie je zbila

středa 22. února 2012 ·

Začalo to jako nevinný studentský protest. Několik stovek lyceistů z renomovaného gymnázia Luise Vivese ve Valencii obsadilo v pondělí na deset minut vozovku před školou, aby protestovalo proti vypnutému topení.


Z článku Radima Kleknera v Aktuálně.cz vybíráme:

Místní úřady zareagovaly nezvykle rychle. Šokovaní občané Valencie pak jen s úžasem sledovali, jak policejní těžkooděnci rozhánějí studenty obušky a kopou do nich. Sedm středoškoláků utrpělo zranění, čtyři desítky skončily v policejní cele a deseti z nich hrozí soud.

Olej do ohně ještě přilil šéf valencijské policie, který na dotaz jednoho novináře, kolik svých mužů nasadil do akce proti lyceistům, odpověděl: "Neodhalím stavy naší policie nepříteli."

Na druhý den protestovaly v ulicích pěti desítek španělských měst tisíce mladých lidí i se svými rodiči. Na jejich plakátech se často psalo: "Yo también soy un enemigo." Také já jsem nepřítel. V rukou protestující drželi jako štít proti policejním obuškům knihy.

3 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
22. února 2012 v 20:01  

No jo, generál Franco je stále živý.

Pytlik Blaha řekl(a)...
22. února 2012 v 20:50  

http://bit.ly/z3KV51

Děti chtěly o prázdninách hudbu,
česká policie je zbila.

Anonymní řekl(a)...
28. února 2012 v 14:04  

Kdyby ji chtěly na deset minut, jako chtěly deset minut demonstrovat ty španělské, pravděpodobně by vyvázly ve zdraví.

Tj. máme "vyspělé země" v čem dohánět.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.