MŠMT odmítá lživé informace, které zveřejnil server aktualne.cz o připravovaném projektu Antikor

středa 22. února 2012 ·

Ministerstvo školství reaguje na lživá tvrzení, která se objevila na serveru aktualne.cznovinky.cz k projektu Antikor.


Servery zmiňují projekt pod názvem Komkor, takový se však na ministerstvu nepřipravuje. Pakliže mělo aktualne.cz na mysli projekt Antikor – ten se nachází teprve ve fázi projektového záměru - zapracovávají se tedy připomínky do pracovní verze. Nebyl ještě ani zahájen schvalovací proces. Je tedy velmi pravděpodobné, že oproti stávajícímu stavu může doznat změn.

Například údaj o 80 milionech korun na audiovizuální pořady je jednoznačně lživý. Natož, že většina z těchto peněz má směřovat na natáčení TV seriálu „Krotitelé korupce“. MŠMT není zřejmé, kde server aktualne.cz k této částce přišel. Částka na audiovizuální pořady (plus další jiné aktivity) je velmi výrazně nižší – dosahuje cca 30 milionů korun a suma určená na zmiňovaný seriál dosahuje zhruba třetiny z těchto financí.

Dále údaj 27 milionů korun na zaplacení odborníků z ministerstva, kteří projekt povedou a připraví protikorupční metodiku, je rovněž smyšlený. Rozpočet pro vedení projektu je vyčíslen na cca třetinu uvedené částky.

Ministerstvo školství proto požaduje opravu textu ve článku aktualne.cz, neboť informace v něm uvedené nejsou pravdivé!

2 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
23. února 2012 v 9:05  

To byla jen zkouška, :-) jestli MŠMT komunikuje s veřejností. A komunikuje, i když jen simplexně.
To ale tedy znamená, že v ostatních případech se neohradili. Asi to ostatní tedy bude pravda. To je hrozné ..

Anonymní řekl(a)...
23. února 2012 v 11:21  

Tak se mi zdá, že tiskový odbor MŠMT perlí podobně jako blahé paměti čeští fotbalisté. Jak to tenkrát bylo? "Za žádné prostitutky jsem neplatil a ta částka absolutně nesouhlasí"?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.