Přečtěte si: Brusel zastavil Česku dotace! A Dobeš nevidí žádný problém! Je slepý?

neděle 12. února 2012 ·

Zatímco v pátek eurokomisař László Andor upozornil ministra školství Josefa Dobeše, že ČR hrozí odebrání části unijních peněz na vzdělání, ministrův úřad v sobotu hlavně zdůraznil, že je situace řešitelná. Přitom podle eurokomisaře může Česko o peníze skutečně přijít.

Z článku Šil, EuroZprávy.cz a mediafax v EuroZprávy.cz vybíráme:

Ministerstvo rovněž předložilo zástupcům EK také harmonogram schvalování individuálních projektů národních (IPn). K vyhodnocení jasně stanoveného harmonogramu dojde ke konci března 2012. "Pro EK jsou investice do vzdělávání prioritou, a proto bude maximálně součinná tak, aby české školství vyčerpalo všechny přidělené eurodotace,“ doplnil ministr.

9 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
12. února 2012 v 18:36  

Něco mi tu nesedí. V nadpisu článku se píše, že Brusel zastavil České republice dotace. V perexu se zase píše, že podle jakéhosi Lászla může Česká republika o peníze přijít.

Tak jak je to? Dotace jsou zastaveny, nebo o ně můžeme přijít?

Pytlik Blaha řekl(a)...
12. února 2012 v 19:02  

Něco mi tu nesedí.

Je to asi tak, jako když to bouchlo v Černobylu.
Z počátku žádná radiace vůbec nehrozila a pak naštěstí začala klesat.

Anonymní řekl(a)...
12. února 2012 v 22:06  

Schvalne kdy toho neschopneho mestskeho straznika jako spravce fondu na MSMT konecne vyhodi. Proc se ho Dobes tak boji, vzdyt ho to bude stat kreslo???

Anonymní řekl(a)...
12. února 2012 v 22:28  

Vždyť si ho tam sám pozval. Nehledejte zase chyby někde jinde, než jsou (no, možná je jich tam víc, ale ty se vyřeší potom samy).

Anonymní řekl(a)...
13. února 2012 v 0:14  

Sam si ho tam pozval, ale ted nejspis horce lituje. Je znam jako jeste vetsi haj.l a neschopak nez Dobes sam (tim nijak Dobese nehajim :-)

Anonymní řekl(a)...
13. února 2012 v 18:38  

Ještě jednou. Tak jak je to? Dotace jsou zastaveny, nebo o ně můžeme přijít?

Anonymní řekl(a)...
13. února 2012 v 23:10  

Nikdo ho nezval, nacpal se tam sam. Oboji plati. Jedna platba byla zastavena na 6 mesicu, dalsi budou taky, kdyz nejakou do Bruselu poslou. V tom dopisu, co jim unikl, to bylo napsane jasne. Dokud se neopravi nalezy auditu a nezaplati financni korekce za chyby, platba nebude proplacena a dokonce mohou byt vsechny zastaveny na dobu neurcitou. Krome toho ten program se realizuje dost pomalu. Takze jsou dva duvody, proc mohou prijit o penize: nestihnou vycerpat, nedostanou zaplaceno kvuli prusvihum v auditu. Zajimalo by me, co vsechno v Bruselu nasliboval a zda mu tam nekdo uveril. S tim se nepochlubil. Od navratu temer mlci. Co to tam s nim udelali?

Anonymní řekl(a)...
14. února 2012 v 0:00  

Zaoralek vystipal toho predchoziho namestka zcela nechutnym a odpornym zpusobem, je s podivem, ze to takovemu neschopnemu lemplovy muze prochazet. Vzdyt ani sama ods si s nim nevi rady. Nebo ho nechavaji az do konecneho kolapsu, aby ho pak popravili s o to vetsi pompou?

Anonymní řekl(a)...
14. února 2012 v 18:24  

No to jo, ale Dobes si ho tam potom sam vybral a nemusel(prestoze vedel, ze je lempl), takze si za nej plne zodpovida.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.