Placky pro nejlepšího ministra mají úspěch. Přidáváme další tisícovku.

úterý 14. února 2012 ·

Pod dopisem premiérovi požadujícím odvolání Dobeše je přes 7000 podpisů.


O placky s nápisem Stydím se za nejlepšího ministra školství je zájem. Dosavadní zhruba tisícový náklad je rozebrán, přidáváme další tisícovku. Placka se navíc stala oblíbeným emblémem na facebooku a studentských webech.

V polovině února, tedy po necelých třech měsících od zveřejnění, dosáhl počet signatářů pod dopisem premiéru Nečasovi, jenž žádá odvolání ministra školství, 7000 signatářů. Jde převážně o učitele, studenty a příslušníky odborné veřejnosti v oblasti vzdělávání.

Placky upozorňující na ostudnou politiku ministra školství si zájemci mohou vyzdvihnout zdarma na dvou místech v Praze a dvou v Brně (podrobněji ZDE). Zároveň je možné stáhnout si grafickou předlohu (ZDE) a nechat si udělat vlastní placky. Mnohem častější ale je, že lidé používají černý kotouč s nápisem Stydím se za nejlepšího ministra školství jako doplněk své fotografie na facebooku, nebo na něj upozorňují na svých webových stránkách.

11 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
14. února 2012 v 10:20  

Reforma další orákulum okopává, při běhu Josefa přes hory a doly, konkurenceschopnost se třese a obává, instantní testy zamoří školy.

Poločas rozpadu vizí, na nápady bohaté, kdy metaforou dne je kvalita,
zkrátí ministrovi placky naše kulaté,
než Andór do kotliny české, zavítá.

Ze sbírky
Kytice pro učitele

Anonymní řekl(a)...
14. února 2012 v 10:26  

Po několika nedávných otřesných setkáních s personální i procesní realitou MŠMT konstatuji, že stydět se za samotného ministra nestačí.

Dává tomu sice korunu, ale to pod ním je taky na stydění, jestli ne rovnou na vrhnutí či dokonce na včasný útěk do nějakých civilizovanějších končin.

Anonymní řekl(a)...
14. února 2012 v 10:36  

Dlouhočasová nedomyšlenost, nesytémovost a nedůslednost jaskéhokoli reformování ze strany MŠMT pokřivilo interpretace principů původní reformy. Ministr je v podstatě obětí dědičné neinformovanosti a povrchnosti.
Formativní model vzdělávání je hlubší, než si dokázal představit kdejaký učitel, natož ministr, který je ve své funkci jen krátkodobým manažerem, což je pro jakoukoli reformu smrtonosné.

Mirek

Anonymní řekl(a)...
14. února 2012 v 16:02  

Pan Feřtek by si tu placku mohl vytetovat na čelo.

Anonymní řekl(a)...
14. února 2012 v 16:10  

"Pod dopisem premiérovi požadujícím odvolání Dobeše je přes 7000 podpisů."

To znamená, že 10 miliónů občanů si odvolání ministra Doběše nepřeje, nebo mají, bohudík, jiné starosti než pan Feřtek s plackou.

Anonymní řekl(a)...
14. února 2012 v 16:32  

Kde se tu berou ty haldy blbců s problémy s logikou?

Anonymní řekl(a)...
14. února 2012 v 17:42  

Mediálně to má pan Feřtek zmáknuté - není dne, kdy by tento největší odborník na vzdělávání u nás nevystoupil v nějakém masmédiu - televize, tištěné deníky atd. Jaký to má důvod? Nešlápl náhodou ministr jemu /Eduin/ nebo panu Slejškovi /též Eduin a ještě RVP/ na kuří oko?

Anonymní řekl(a)...
14. února 2012 v 17:46  

Feřtek je možná jen nasranej rodič, který nesnáši našeho malého narcíska. A rozšlapává mu bábovičky docela fest!

poste.restante řekl(a)...
14. února 2012 v 19:18  

To znamená, že 10 miliónů občanů si odvolání ministra Doběše nepřeje, nebo mají, bohudík, jiné starosti než pan Feřtek s plackou.

Já nesnáším květák.
Z toho "logicky" plyne, že zbývajících 7 miliard květák miluje.

Pytlik Blaha řekl(a)...
14. února 2012 v 20:49  

Kde se tu berou ty haldy blbců

Promiňte, ale pokud se pozastavujete nad přispivatelem, který zde opakovaně zdůrazňuje, že kdo není podepsán, automaticky nesouhlasí nebo má jiné starosti (což už logiku má), pak jste tu problematičtí dva, což není halda.

Anonymní řekl(a)...
14. února 2012 v 21:52  

To znamená, že 10 miliónů občanů si odvolání ministra Doběše nepřeje,...

Třeba si těch dolních 10 milionů přeje již odvolání celé vlády, co my víme ? Ignorant

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.