Infografika: iPady versus učebnice

úterý 14. února 2012 ·

V lednu Apple ohlásil uvedení editoru interaktivních učebnic pro tablety iBooks 2 a klasické učebnice by nyní snadno mohly podle jeho představ nahradit tablety iPad. Jaká by byla tato změna z ekonomického nebo i praktického hlediska? Budou na to školy nebo žáci vůbec mít? V této souvislosti si rýpneme: iPady 2 16GB Wi-fi pro všechny žáky českých ZŠ a SŠ by stály 15 miliard, tedy 28 procent objemu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost, a to bez množstevních slev...


iPads vs. Textbooks
Created by: Online Teaching Degree

5 komentářů:

BoBr řekl(a)...
14. února 2012 v 11:46  

Stane se Uruguay díky počítačům dalším Finskem?.

Thajsko kupuje 900 tisíc čínských tabletů za 65 mil. dolarů pro všechny své prvňáky.

Turecko poptává 15 mil. tabletů pro všechny své žáky, jež by chtělo vybavit do 4 let.

Zítra bude mít Spomocník článek o indickém tabletu Aakash za 50 dolarů.

Anonymní řekl(a)...
14. února 2012 v 14:19  

Nesprávně postavený rozpor v titulku. Není zde žádné "versus".
I v iPadech budou učebnice - samozřejmě o několik generací modernější, než papírové v průměru 15 let staré saláty, ze kterých se učí v ČR, ale budou. Základním prvkem marketingu iPadů vůči americkým školám bylo to, že si Apple při přípravě tohoto projektu včas dohodl s americkými nakladateli, aby byl k dispozici (v jeho "Store") kvalitní profesionální obsah - tj. mezi jiným i učebnice, samozřejmě up-to-date, interaktivní... atd.

Pytlik Blaha řekl(a)...
14. února 2012 v 15:05  

a to bez množstevních slev...

Tak to pámbuzaplať. Množstevní slevy ve školství zvedají cenu dodávky až neuvěřitelně.
Někde se ještě práší na trestní oznámení na množstevně zlevněný Edovo Indoš.

Anonymní řekl(a)...
14. února 2012 v 18:33  

Opravdu si myslíte, že v iPadech budou hned tak učebnice. Po více než 20 letech používání PC ve výuce nemáme solidní výukové programy do mnoha předmětů dodnes. Ono to zas nebude tak hrr. A navíc ani iPad nezachrání zlenivělého žáka, zvláště, když po něm učitel bude chtít, aby na něm ve výuce nehrál stupidní hry.

poste.restante řekl(a)...
14. února 2012 v 19:31  

Mno, horší bude, že žáci by si jaksi neměli na ty iPady nebo Kindly, tablety, či jiné pilulky jaké učebnice legálně nahrát.

Volných učebnic bez copyrightu v elektronické formě moc neexistuje.
Všechny ostatní kopie jsou ilegální.
Megaupload už nám odstřelili a rapidshare s uloz.to jsou prý další na odstřel.

Takže co bych měl dítkám vlastně dát k dispozici, kromě pár vlastních prezentací a DUMů, které jsem vyrobil beztak "vykrádáním" cizích zdrojů?

Což takhle dát schvalovací doložku jen takovým učebnicím, které autor poskytne v elektronické formě a v copyleftové licenci?
Samozřejmě za pořádnou odměnu.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.