Opatření ministra školství, mládeže a tělovýchovy, kterým se mění RVP ZV – doplnění Standardů pro základní vzdělávání

středa 1. února 2012 ·

MŠMT s platností od 1. září 2012 mění Rámcový vzdělávací program pro základní vzdělávání, do kterého se doplňují Standardy pro základní vzdělávání.




Dokumenty ke stažení:

Opatreni_ministra_StandardyZV.pdf
Standardy_ZV.zip







8 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
1. února 2012 v 21:13  

Kruh se nám uzavírá. Začali jsme u státem určeného učiva (VP základní škola), pak přišla reforma - učte si co chcete, aneb ať žije RVP.
Teď budeme asi znovu přepisovat naše ŠVP, protože budeme muset splňovat standard, tedy znovu státem určované osnovy. Takže nově: učte si co chcete, ale žák bude umět tohle a tohle.

Pytlik Blaha řekl(a)...
1. února 2012 v 21:46  

Doprkvančic. Fakt jsem si už zvykl.
Zabrouzdat s dětičkami na netu, řádně se vyfejsbůkovat, na Nový rok novoročenku, na Valentýna valentýnku, červené oči vyspravit, co možná nejrajcovnější Word Art zpitvořit, cokoli nasypat do PowerPointu, aby to tam lítalo jako Saxana na koštěti, z Excelu nanejvýš výpočet součtu a průměru a z dvojkové soustavy aplikovat jen ty jedničky.
A do důchodu ještě osm let a dvacet dva dnů. Taky s tím mohli počkat.

Pavel PEŠAT řekl(a)...
2. února 2012 v 0:04  

Až se v takových materiálech dočtu, že žák nejen "účelně využívá kalkulátor", ale také "tabulkový kalkulátor" a návazně všechny ty operace s tabulkami umí udělat taky v tabulkovém kalkulátoru, budu si myslet, že matematici pochlapili a všimli si, který letopočet máme v kalendáři

David Hawiger řekl(a)...
2. února 2012 v 9:38  

Prosím kompetentní osoby z MŠMT, zda by mi odpověděli na dvě otázky:
1) Toto opatření se týká i standardů pro ICT?
2) Vzhledem k účinnosti k 1.9.2012 se budou standardy integrovat do stávající podoby RVP ZV nebo do té revidované, na které se teď údajně pracuje?

Anonymní řekl(a)...
2. února 2012 v 15:09  

Díval jsem se na ukázkové úlohy ke standardům z matematiky a nikde jsem nenalezl ty avizované jednoduché úlohy pro čtverkaře!!!
Všechno jsou to úlohy, které spojují několik dovedností dohromady, což bude pro čverkaře problém jako Brno!!! Nebo ty chystané testy pro 5. a 9. ročník nemají s těmito standyrdy noc společného? No to snad zase ne!!

Anonymní řekl(a)...
2. února 2012 v 22:27  

Skupina několika lidí upřesnila obsah vzdělávání pro statisíce žáků? V ČR je cca 100 000 učitelů s vysokoškolským vzděláním, kteří teď budou muset přizpůsobit svůj způsob práce několika vzorovým úlohám? škola tedy od teď má být vyplňování úloh místo rozvoje myšlení a komplexních dovedností pro život? možná jde někomu o to vychovat novou generaci tupých ovcí nebo je to obyčejná hloupost nejen někoho z ministerstva, hloupost nás všech co pracujeme v oblasti vzdělávání a jen přihlížíme likvidaci všech nadějných trendů v českém školstvím

Pytlik Blaha řekl(a)...
2. února 2012 v 23:34  

přihlížíme likvidaci všech nadějných trendů

Likvidace nadějných trendů už proběhla. Nemýlím-li se, pak to bylo v polovině devadesátých let.

Dnešek bude v učebnicích dějepisu zmiňován jako Doba Pozlatonaganská, kdy po až nezřízeném vzedmutí národní hrdosti přichází doba úpadku české vzdělanosti. Velmistři Tajná lóže Véčkařská vytlačují klíčové kompetence nečerpanými evropskými fondy. Klasické vzdělání z měst úplně vymizelo a přežívá v ústní lidové slovesnosti (fakta, poučky, definice) pouze v podhůrských vesničkách.
Obrození národní vzdělanosti přichází až s korunovací osvíceného klíčového kompetentátora řečeného Pytlik.

Anonymní řekl(a)...
5. února 2012 v 18:26  

Tak ať si to pan ministr přepracuje sám......Stejně na tom ministerstvu vymyšlejí jen ptákoviny, abychom se náhodou nenudili!!!!

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.