Martin Rychlík: O dobešovských dopisech ne-dopisech z Bruselu a porozumění psanému textu

pondělí 6. února 2012 ·

Ministr školství zopakoval věty o neexistenci dopisů, jež by hrozily zastavením všech plateb z EU fondů. Ze dvou tedy citujeme.



Ministr školství Josef Dobeš (VV) na dnešní tiskovce mimo jiné uvedl, že „žije v Matrixu“, a dvě redaktorky kantorsky popíchl, že dělají stejné „chyby, protože sedí vedle sebe“. Ale pronesl i tato slova: „Znovu říkám, není žádná informace, že by nějaký dopis (o možném zastavení programu) jakoukoliv formou dorazil do České republiky.“ Neřekl tedy, že nepřišla utajená depeše premiérovi, jak informovaly páteční Lidové noviny nebo jak stálou zástupkyni při Evropské unii Milenu Vicenovou citoval týdeník Euro, ale pronesl obecná slova o „nějakém dopise“.

V tom případě ministr Dobeš už nemlží, ale vyloženě lže. V přímém přenosu, na kamery, do diktafonů... V dopise Evropské komise ze 24. ledna (a v jeho kopii z 25. ledna), ve kterém se hovoří o pozastavení platby 1,2 miliardy korun v Operačním programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost (OP VK) a na nějž upozornila ČESKÁ POZICE, se totiž přímo píše, že „komise si rovněž vyhrazuje právo v případě nutnosti aplikovat úplné zastavení plateb (suspendaci) dle čl. 92 nařízení 1083/2006“.

Píše se to nejen v košilce doprovodného dopisu, který sekci řízení evropských fondů ministerstva školství (MŠMT) zaslalo 25. ledna stálé zastoupení ČR v Bruselu, ale i v poslední větě textu vlastního dopisu, který do Česka (nejen náměstku Michalu Zaorálkovi) zasílal Koos Richelle, generální ředitel pro zaměstnanost a sociální věci. Dopisy už bruselští úředníci posílají rovnou v češtině. Pro jistotu. Druhý dopis, který redakce ČESKÉ POZICE získala, ale kvůli utajenému režimu (TIC) jej nesmí zveřejnit, má číslo jednací 284/2012-SZEU.

Celý článek na webu ČESKÁ POZICE

9 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
7. února 2012 v 0:13  

Muze to mit jeste jine vysvetleni, nez ze Dobes lze, a to ze mu to ten jeho hloupy namestek pro fondy, ktery ho stale podrazi, proste nerekl...

Anonymní řekl(a)...
7. února 2012 v 8:09  

Jo jo, kdyby tak pomohla výměna Dobeše bylo by to ještě fajn. Mám však obavy, že už je pomalu pozdě. Odbor, který měl na starosti projekty, byl Dobešem po jeho nástupu rozprášen a ti, co tam teď sedí, jsou opět jen nějaké úřednické rychlokvašky. Kde vzít schopné lidi a nekrást? Takhle narychlo asi nikde. Pokud to nezvládnou ti, co tam teď jsou, tak opravdu o ty peníze přijdeme.
Dobeš je chudák ,který se v EU dotacích vůbec nerozumí a valí ze sebe to, co mu ti jeho miláčkové nakukají.

Anonymní řekl(a)...
7. února 2012 v 8:45  

Omyl, to nejsou rychlokvašky, ale profesionálové na odklánění peněz z veřejných rozpočtů či fondů EU s letitou praxí. Překvapivě s vazbou na kmotrovské křídlo ODS nebo nově i na LEV21. Stačí zadat jejich jména do Google a nevyjdete z překvapení...

krtek řekl(a)...
7. února 2012 v 10:04  

A - jak se ukazuje - ani pan Vitula není dokonalý: http://uvtmu2012.aspone.cz/Events.aspx

Anonymní řekl(a)...
7. února 2012 v 14:05  

Spis by tam meli prijit profesionalove misto tech odklonitelu, ti soucasni lide, jako Zaoralek, Podubecka, Schautova maji nulovou sanci s tim neco udelat...

Anonymní řekl(a)...
7. února 2012 v 14:11  

Ten novy namestek je mestsky straznik profesi, nikdy nic neridil a nicemu nerozumi, krom toho ze ma dlouhodobe povest zlodeje a lhare. Minimalne ten by mel v souvislosti se soucasnou krizi zmizet, aby pripadne nekdo jiny, kdo tomu rozumi, mohl udelat poradek a povyhazovat ty ruzne majitelky bordelu a podobne, ktere se tam usidlily.

Anonymní řekl(a)...
7. února 2012 v 15:26  

Na rade ministerstev probehly vymeny v poslednich mesicich, takze zkusenych lidi je na trhu dost. Ten straznik je skutecne spis hrobnik, ten je skutecna katastrofa. Dobes se ho ale dost boji.

Anonymní řekl(a)...
7. února 2012 v 20:48  

Tak prolhaného syčáka ( ministra ) jsem ještě neviděl, dopis opravdu existuje. Předseda vlády s tím nechce mít nic společného ( nese však hlavní odpovědnost)! Holt, koryta jsou koryta.

Anonymní řekl(a)...
8. února 2012 v 1:26  

Jako nejvetsi zlodej a nejprolhanejsi osoba na ministerstvu (a to zdaleka) je znam hloupy mestsky straznik. Neni vubec vylouceno, ze Dobese opet podrazil.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.