Safer Internet Day 2012 – "Objevujte digitální svět spolu... bezpečně!"

úterý 7. února 2012 ·

Den bezpečnějšího internetu je každoročně organizován mezinárodní sítí INSAFE. Je nepsaným pravidlem, že tento svátek všech příznivců bezpečnějšího internetu se koná druhý den v druhém týdnu druhého měsíce roku, takže pro rok 2012 je jeho datum 7. února.

Pojďte spolu s námi oslavit Den bezpečnějšího internetu 2012 a uspořádejte ve své organizaci besedu, seminář, soutěž či jinou akci, ve které si připomenete, jaké jsou zásady bezpečného používání online technologií a jakých nešvarů je třeba se vyvarovat, aby intenzivní používání sociálních sítí především mladou generací přinášelo jen pozitivní zkušenosti.

Motto Dne bezpečnějšího internetu 2012 vybízí k mezigeneračnímu dialogu. Jeho cílem je dodat kuráž a odvahu generaci rodičů a prarodičů ponořit se do světa online, do světa, ve kterém mladá generace tráví vetšinu svého volného času, a který je jí v současné době tak blízký. Heslem "Objevujte digitální svět spolu... bezpečně!" bychom rádi poukázali na potřebu o moderních technologiích a trendech spolu hovořit, zkusit vzájemnou pomocí pochopit jejich kouzlo a nesnažit se je šmahem odsuzovat jako nepotřebný a nic nepřinášející módní výstřelek. Mladí dnes využívají nejnovější technologie plnými hrstmi, přijímají je s nadšením a rychle se adaptují na nové zvyklosti, které jejich užívání s sebou přináší. Co ovšem mladé generaci chybí, jsou životní zkušenosti, díky kterým by se lépe a úspěšněji vyvarovala potenciálním nebezpečím, které s sebou svět online přináší.

O to více je důležité s mladými o těchto věcech hovořit, poukazovat na veškeré potenciální hrozby, které svět online přináší, a jejichž potenciální dopad lze vhodným chováním minimalizovat. Bavme se s mladými o tom, co vše je na internetu může potkat a jak se s takovými situacemi vypořádat. Předejme jim své zkušenosti z reálného života, díky kterým může být ten jejich virtuální/internetový mnohem pozitivnější. Vždyť svět internetu, to není nic jiného, než obraz světa reálného. Jeho obsah tvoří stále jen jeho uživatelé se všemi svými kladnými, ale i zápornými vlastnostmi.

Jak se připojit ke Dni bezpečnějšího internetu 2012

Na webové stránce www.saferinternetday.cz se můžete dozvědět všechny detaily o Dni bezpečnějšího internetu: jaký je jeho záměr a téma.

  • Naplánujte ve své organizaci aktivitu, která se bude zabývat tématikou Dne bezpečnějšího internetu a bezpečného užívání online technologií. Může to být např. beseda, soutěž, prezentace, školení, diskuze o bezpečném internetu.
  • Informujte nás o své aktivitě, v rámci Dne bezpečnějšího internetu Národní centrum bezpečnějšího internetu uvádí všechny aktivity na svých webových stránkách v interaktivní mapě.
  • Umístěte na svých stránkách logo Dne bezpečnějšího internetu a prolinkujte na stránku Saferinternetday.cz.
  • Informujte nás o realizované akci v rámci Dne bezpečnějšího internetu, vaši informaci umístíme na webové stránky Saferinternet.cz.
  • Pokud uspořádáte některou z aktivit a dáte nám o ní vědět, zařadíme Vás do slosování o jednu z hodnotných cen.

Aktivity v rámci Dne bezpečnějšího internetu


V přiložené mapce najdete všechna místa, kde se v rámci Dne bezpečnějšího internetu 2012 budou konat různé akce. Stačí kliknout na symbol špendlíku a dozvíte se všechny detaily. Dejte nám i vy vědět o své aktivitě v rámci SID 2012!





Zobrazit místo



0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.