Martin Rychlík: Na školství Komkor nepřipravují. Na Antikor ale zaděláno je.

čtvrtek 23. února 2012 ·

Média by se nemusela shánět po dalších, třeba i podivných projektech na ministerstvu školství, kdyby Josef Dobeš splnil, co veřejně slíbil.

Nekončící příběh o hledání Individuálních projektů národních (IPn) na ministerstvu školství (MŠMT) má další epizodu. Den poté, co deník Insider, jenž je v úzké vazbě na server Aktuálně.cz, informoval o protikorupčním projektu Komkor za 150 milionů korun, se Dobešův úřad ozval se svým dementi. „Ministerstvo školství reaguje na lživá tvrzení, která se objevila na serverech Aktuálně.cz a Novinky.cz k projektu Antikor,“ stojí v tiskové zprávě. ČESKÁ POZICE v úterý publikovala v PDF – zřejmě pracovní – materiál s titulem Antikor.

„Servery zmiňují projekt pod názvem Komkor, takový se však na ministerstvu nepřipravuje. Pakliže mělo Aktuálně.cz na mysli Antikor – ten se nachází teprve ve fázi projektového záměru – zapracovávají se tedy připomínky do pracovní verze. Nebyl ještě ani zahájen schvalovací proces,“ sdělil médiím mluvčí MŠMT Hynek Jordán. Dle něho například „údaj o 80 milionech korun na audiovizuální pořady je jednoznačně lživý“. Natož, že by většina peněz měla směřovat na natáčení televizního seriálu Krotitelé korupce.

Celý článek na webu ČESKÁ POZICE

11 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
23. února 2012 v 11:39  

Spravna dvojka Dobes-Zaoralek opet spolecne a nerozlucne perli, kdy uz je oba konecne vyhodi??

Anonymní řekl(a)...
23. února 2012 v 11:54  

Nevyhodi. Ono uz to asi i Necasovi vyhovuje. Dobes na sebe strhava veskerou pozornost a zastinuje ostatni ministry, kteri se tak mohou nerusene venovat svym "aktivitam" bez neprijemnych otazek tisku. Krome toho ve snaze se zachranit jiste udela pro ODS, co ji na ocich uvidi. Viz. napr. mnozici se projekty pro Hospodarskou komoru.

Anonymní řekl(a)...
23. února 2012 v 13:07  

Myslim, ze je vyhodit musi. Sice strhavaji velkou cast pozornosti, ale spina a hovna uz davno padaji na Necase, protoze za ne prevzal plnou zodpovednost.

Anonymní řekl(a)...
23. února 2012 v 13:12  

Projekty pro Hospodarskou komoru se sice mnozi a je to ukazkou katastrofy na MSMT, kdyz penize pro skolstvi maji proudit jinam, ale s velkou pravdepodobnosti jen zlikviduji Hospodarskou komoru, protoze ty projekty Dobes se Zaoralkem proste neumi pripravit a penize budou muset vracet. Divim se Hospodarske komore, ze pri rozpoctu par milionu rocne jde do projektu za miliardy.

Anonymní řekl(a)...
23. února 2012 v 13:43  

Myslim, ze je to vnimani na MSMT "po nas potopa". Krome toho dost pochybuji, ze Hospodarska komora neco vrati. V tech velkych projektech je totiz zadatelem primo MSMT, tedy jeho odborne sekce. To je v pripade projektu pro Hospodarskou komoru Dobesuv kamarad namestek Nemec a reditel odboru administrace projektu ESF Hrabanek. HK a dalsi jsou pouze partneri projektu, pripadne do nich vstoupi na zaklade verejnych zakazek. takze se da predpokladat, ze pripadne vraceni penez pujde z rozpoctu MSMT a tedy z penez danovych poplatniku.

Anonymní řekl(a)...
23. února 2012 v 14:26  

Pro Hospodářkou komoru teď pracuje M. Procházka, dříve ředitel NÚOV, a ten projekty napsat umí. NUOV v rámci IPN čerpal několik miliard, už tehdy ve spolupráci s HK. Přínos pro české školství může každý posoudit sám.

Anonymní řekl(a)...
23. února 2012 v 14:56  

Proc nam to sem vsechno pisete tak zmatene, pane Prochazko?

Anonymní řekl(a)...
23. února 2012 v 17:20  

Tak neni vylouceno, ze to Dobes dela schvalne, aby znicili Hospodarskou komoru. Uz maly vypadek v tech velmi pochybnych miliardovych projektech je vetsi nez cely jeji rozpocet :-) Dost divne, ze takova pidi organizace ma najednou dostat miliardy a ze do toho je ochotna vubec jit, zejmena kdyz se vseobecne vi, jak podivne ty projekty jsou.

Anonymní řekl(a)...
24. února 2012 v 11:26  

A taky by měl odejít pan Kantor, který má také prsty v šílených projektech. A trochu pročistit ČŠI by nezaškodilo.

Anonymní řekl(a)...
24. února 2012 v 13:47  

24. února 2012 11:26

Shrnuto: odejit by meli vsichni ti soudruzi z ODS Praha 6, kteri se tam natahli bez jakekoli kvalifikace.

Anonymní řekl(a)...
25. února 2012 v 15:59  

To anonym 23. února 2012 17:20:

Svatá prostoto. :-) HK přistane na účtu několik set milionů, se kterými udělá HK (rozuměj = úzká skupinka vyvolených lidí) co uzná za vhodné. Proč by do toho jako nešla? Právě proto, že jsou ty projekty podivné se v nich angažuje (jestli to náhodou není naopak - podivné jsou proto, protože se v nich angažuje HK).

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.