Martin Rychlík: Josef Dobeš režisérem

úterý 28. února 2012 ·

Vedle Týdne neklidu či hrátek kolem školného by nemělo zapadnout, že MŠMT hodně tlačí kupředu televizní seriál za 69,5 milionu.



Ministr školství Josef Dobeš (VV) je režisérem, který umí točit zvraty. Ve chvíli, kdy studenti napříč republikou protestují v rámci skupinové performance s názvem Týden neklidu proti vysokoškolským reformám, je už asi těžko uklidní, zato neklid vnesl i mezi koaliční strany. Oznámil, že školné – které je v programovém prohlášení vlády – není vlastně potřeba a vynalezl výběr peněz z tučného „zápisného“ a poplatků za další a dlouhé studium. TOP 09 se diví, ODS se trochu diví. Možná je to jen režisérův lišácký manévr, jak otočit diskuzi jinam: od připravených témat jako je role univerzitních rad a podobně.

V těch všech hraných scénkách, skečích a zpívaných studentských posměšcích či pochodech proti Dobešovi by neměly zapadnout ani dva jeho reálné režisérské záměry – Individuální projekty národní (IPn). O jednom z nich, pojmenovaném Antikor, jenž počítá s natočením protikorupčních skečů nazvaných „Krotitelé korupce“, již něco málo víme. Kdo si myslel, že druhé IPn, projekt se čtrnáctidílným televizním seriálem Češi Evropě, je výmysl, pletl se – projekt za snížených 69,5 milionu (oproti původním 150 milionům) je podle informací ČESKÉ POZICE skutečně připraven a hodně se na něj spěchá...

Záměr s názvem „Češi Evropě – Postavení a historická úloha Čechů v rámci evropské integrace“, který předkládá 1. náměstek Ladislav Němec, je ve zkráceném připomínkovém řízení. Velmi zkráceném řízení. Pracovní materiál pro poradu vedení dal připomínkám prostor od 24. do 27. února, což je přeloženo do slov: od minulého pátku do pondělí! Dle hlasů z ministerstva se podobně chvátá i s Antikorem, na nějž první upozornil deník Insider. Češi Evropě se rozjedou 1. dubna, tedy na apríla, a projekt poběží do 31. března 2014.

Celý článek na webu ČESKÁ POZICE

1 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
29. února 2012 v 18:44  

Sebrali Vám hračku, co?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.