Knihu Jak účinně oslovit média doplňuje autorův blog

úterý 14. února 2012 ·

Knihu Jak účinně oslovit média nově doplňují webové stránky autora Jana Tomandla. Zájemci o téma vztahů s médii je najdou na adrese www.jakoslovitmedia.cz. Webové stránky obsahují příspěvky věnované teorii i praxi media relations, tipy, postřehy, ale také třeba kreslený humor.


Cílem autora je shromáždit na jednom místě co nejvíce informací z oboru, a přispět tím ke kultivaci vztahů mezi novináři a PR profesionály. Blog je nekomerční aktivitou, vznikl jako virtuální doplněk tištěné knihy a komunikační platforma s čtenáři.

Publikace Jak účinně oslovit média je dosud nejobsáhlejší původní českou knihou o budování vztahů s médii. Jak napovídá podtitul Media relations v podnikání, správě, kultuře i neziskovém sektoru, má kniha široké pole využití a rozhodně se neomezuje jen na svět firemní komunikace. Cílovou skupinou jsou začínající tiskoví mluvčí, pracovníci vnějších vztahů, lidé zodpovědní za PR a komunikaci ve firmách, úřadech, občanských sdruženích a neziskových organizacích - vlastně všichni, kdo přicházejí do styku s médii.

„Věřím, že kniha pomůže jak lidem, kteří sami chtějí navázat vztah s médii a dosáhnout pozitivní publicity, tak těm, kteří do kontaktu s novináři nevstupují z vlastní iniciativy, jsou pod tlakem a neví, jak se zachovat. Kniha stojí na myšlence, že pokud má mezi jakoukoliv organizací a médii vzniknout produktivní a smysluplný vztah, musí být oboustranně výhodný. Pokud organizace očekává publicitu, musí nabízet správným způsobem a ve správný čas kvalitní informace," uvedl autor knihy Jan Tomandl.

Kniha nejprve přibližuje specifika novinářské profese a vývojové trendy médií. Poté krok za krokem představuje jednotlivé nástroje media relations. Největší prostor je věnován tiskové zprávě a tiskové konferenci. Samostatná kapitola popisuje správnou práci s tématem, další varuje před jazykovými chybami. Nechybí kapitola o krizové komunikaci a zvláštnostech prezentace v různých typech médií (TV, rozhlas, tisk) a různých oborech lidské činnosti. Knihu vydalo v září 2011 nakladatelství CPress.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.