ČT24: Dobeš předloží v Bruselu 35 projektů pro rozvoj školství

čtvrtek 9. února 2012 ·

Ministr školství Josef Dobeš (VV) předloží v pátek v Bruselu 35 projektů pro rozvoj českého školství za celkem šest miliard korun. Evropské dotace tak podle svých slov stihne vyčerpat do roku 2015. Oznámil to dnes na tiskové konferenci. Z projektů, které ministerstvo vypracovalo, má 1,8 miliardy korun směřovat na rozvoj vysokých škol, přibližně půl miliardy chce Dobeš dát na vědu a výzkum. Další finance budou směřovat do rozvoje regionálního školství a podporu začleňování handicapovaných dětí.


Z článku v ČeskáTelevize.cz vybíráme:

Dobeš jede v pátek do Bruselu, aby si potvrdil harmonogram čerpání dotací. Se zástupci EU chce hovořit o nápravných opatřeních, aby problémy s dotacemi napravil. "Zároveň budu předkládat 35 individuálních národních projektů, které připravujeme zhruba od října 2010 za šest miliard," řekl na tiskové konferenci ve sněmovně. Projekty jsou podle něj strategické pro české školství. Ministr chce podle svých slov také vzdělávat občany v oblastech sociální, finanční a právní gramotnosti.


Součástí článku je i videozáznam dnešního brífinku Josefa Dobeše.

2 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
9. února 2012 v 15:24  

A v tom rozvoji se budou zkvalitňovat výsledky nebo procesy?

Doposud se za pana Dobeše totiž jede opačným směrem :-).

OECD volá po zkvalitňování procesů a zatím se na MŠMT utrácejí peníze za vše, co vypadá výkonově a testovatelně.

Anonymní řekl(a)...
9. února 2012 v 17:09  

Dobeš jede v pátek do Bruselu: "tvrdohlavě ho zítra v Bruselu budu konzultovat".

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.