1. 3.: Setkání učitelů používajících open source

úterý 21. února 2012 ·

Liberix, o.p.s. a ZŠ Stupkova, Olomouc, za podpory Jednoty školských informatiků, zvou pedagogické pracovníky na Setkání učitelů používajících open source, které se koná ve čtvrtek 1. března 2012 od 9:30 na ZŠ Stupkova v Olomouci.


Program je zaměřen na aspekty používání open-source software ve výuce i v administrativě českých škol. V programu vystoupí zástupci škol se svými poznatky z praxe, prostor bude na diskuzi a sdílení zkušeností.

Z programu vyjímáme:

Proč chceme využívat OSS
Libor Olbrich, PrimMat-SSŠP, s.r.o, Frýdek-Místek

Volně šiřitelný software ve výuce – příprava učitele v kurzu DVPP
Blanka Kozáková, KVIC, Nový Jičín

LTSP, Bakaláři ve Wine
David Dvořák, ZŠ J. Valčíka, Ostrava

Zkušenosti s Ubuntu pod Windows serverem
Josef Svoboda, Gymnázium Frýdlant nad Ostravicí

Akce je akreditována v systému DVPP ve spolupráci s Jednotou školských informatiků, kurz Volně šiřitelný software pro školství, číslo akreditace 3494/2010-25-59.

Cíl akce

Cílem setkání je vytvořit funkční platformu odborníků, kteří budou sdílet své zkušenosti s nasazením open-source softwaru ve školství. Budoucí výstupy společné práce budou směřovat k vytvoření metodické podpory pro začlenění svobodných technologií do výuky nejen informatiky.

Kontaktní informace, registrace

Budeme rádi, když dorazíte také vy. Informujte nás prosím o své účasti na telefonním čísle  595 175 184, abychom s vámi počítali (bude nutné připravit certifikáty). Akce je určena výhradně pedagogickým pracovníkům.

3 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
21. února 2012 v 11:39  

Olomouc mám (a mnoho dalších zájemců také) hodně z ruky a nemohu využít pozvání na konferenci a zúčastnit se osobně.
Dotaz: bude někde zveřejněný stručný obsah, nebo i podrobnější přednesené přednášky nebo materiály (nebo snad i diskuze, ale to bych asi chtěl už moc)?

Anonymní řekl(a)...
21. února 2012 v 18:19  

Co jsou to svobodné technologie a proč by měly být začleňovány do výuky nejen informatiky?

Anonymní řekl(a)...
22. února 2012 v 10:33  

Připojuji se s prosbou o zveřejnění, či zaslání materiálů z přednášek na této konferenci (na stránkách JŠI, zaslání e-mailem). Temata jsou velmi zajímavá, místo konání vzdálené ...:(

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.