Výsledky programu Excelence středních škol 2011

pátek 27. ledna 2012 ·

Dne 24. ledna 2012 schválila porada vedení MŠMT výsledky programu Hodnocení žáků a škol podle výsledků v soutěžích v roce 2011 – Excelence středních škol 2011“. Hlavním cílem programu je podpora talentů formou rozšíření péče o talentované žáky na středních školách, kteří jsou schopni dosahovat vynikajících výsledků v návaznosti na podporu aktivit pedagogických pracovníků zaměřených na tyto žáky. Cesta k tomuto cíli vede prostřednictvím finančního ocenění pedagogů, kteří se podílejí na kvalitním vzdělávání talentovaných žáků.


Tento program, který bude pokračovat i v letošním roce s ještě vyšší finanční alokací, tak umožňuje výrazně finančně ocenit aktivity a kvalitu výuky pedagogů při vzdělávání talentovaných žáků a současně umožňuje identifikaci a diferenciaci středních škol podle kvality výuky a vědomostí žáků.

Do pilotního ročníku bylo vybráno pro hodnocení 15 celostátních soutěží, z nichž devět má oborovou návaznost na mezinárodní soutěže. Hodnotily se výsledky jen nejstarší kategorie daných soutěží: Matematická olympiáda, Fyzikální olympiáda, Turnaj mladých fyziků, Astronomická olympiáda, Soutěž v programování, Celostátní matematická soutěž žáků SOŠ a SOU, Biologická olympiáda, Chemická olympiáda, Němčina pro bystré hlavy, České hlavičky, Středoškolská odborná činnost (18 oborů), Soutěže v cizích jazycích (6 jazyků), Olympiáda v českém jazyce, Soutěž v grafických předmětech, Zeměpisná olympiáda.

Většina soutěží byla přírodovědného a technického zaměření. Bodově se hodnotily výsledky žáků v krajských, ústředních a mezinárodních kolech.

Do programu se přihlásilo 291 středních škol. Celková výše rozdělených finančních prostředků v programu je 20 mil. Kč. Tato částka se rozdělila školám do mzdových prostředků pedagogických pracovníků, kteří se podíleli na vzdělání talentovaných žáků v příslušném soutěžním oboru.

Výsledky jsou uvedeny po krajích v přiloženém souboru (formát XLS).



0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.