Vítězové soutěže školních časopisů Náš časopis 2011 a držitelé certifikátu Kvalitní školní časopis 2011

sobota 21. ledna 2012 ·

Občanské sdružení Abeceda přináší výsledky druhého ročníku soutěže školních časopisů Náš časopis 2011. Soutěž sledovala pokrok, jehož dosáhly časopisy během jednoho školního roku. Jedenácti redakcím, které prokázaly vysokou kvalitu své práce, byl udělen prestižní certifikát Kvalitní školní časopis 2011.


Kvalitu svého časopisu mohl prokázat jakýkoli školní časopis vydávaný mimopražskou základní školou, tedy i kdokoli z účastníků prvního ročníku soutěže Náš časopis 2010, a dokonce i ti, kteří oznámili, že časopis teprve chtějí založit.

Redakce v průběhu roku zaslaly dvě různá čísla svého časopisu, na nichž dokumentovaly pokrok, kterého během školního roku 2010/2011 dosáhly. K časopisům připojily shrnutí, v němž popsaly, co se jim podařilo vylepšit, co nikoli a proč.

Odborná porota poté vyhodnotila, které z časopisů výrazně zlepšily svou kvalitu ve všech sledovaných oblastech, a vítězům udělila prestižní certifikát Kvalitní školní časopis 2011.

Certifikátem Kvalitní školní časopis se mohou pyšnit tito vítězové soutěže Náš časopis 2011:

  • Gag-Ben (ZŠ Benešova, Třebíč),
  • Chrastpark (ZŠ U Pošty, Chrast),
  • Magické listy (ZŠ Magic Holl, Říčany),
  • Next (ZŠ Pulická, Dobruška),
  • Puzzlík (ZŠ M. Šolleho, Kouřim),
  • Školní noviny (ZŠ Jiráskovy sady, Příbram),
  • Školní zpravodaj (ZŠ Čimelice),
  • Třesk (ZŠ Morašice u Litomyšle).
  • Jílovský školák (ZŠ Jílové u Prahy),
  • Školní revue (ZŠ Komenského, Střelice),
  • Písařík (ZŠ 1. Máje, Nezamyslice).


Všem vítězům gratulujeme! Více informací k jednotlivým vítězným časopisům nabízíme na webu www.sotkoviny.cz nebo v interaktivní mapě na http://maps.google.cz/maps/ms?msid=210439538413338349083.0004b2a03055f976ee19c&msa=0.

Soutěž Náš časopis 2012 je součástí projektu Čtenářská gramotnost a projektové vyučování. Tento projekt byl podpořen z prostředků Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu ČR. Více informací o projektu naleznete na internetových stránkách www.abeceda-os.cz, www.ctenarska-gramotnost.cz a www.sotkoviny.cz.

7 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
22. ledna 2012 v 8:54  

Proč je tato soutěž diskriminační? Proč se nemohou zúčastnit všechny školy?

Anonymní řekl(a)...
22. ledna 2012 v 9:32  

Taky nerozumím tomu, proč na prostředky z ESF nedosáhne Praha...

Anonymní řekl(a)...
22. ledna 2012 v 10:36  

Velmi málo se o tom mluví i píše, ale diskriminace pražských škol je v tomto ohledu obrovská.

Anonymní řekl(a)...
22. ledna 2012 v 15:04  

No víte, o té diskriminaci mimopražských se už ani nemluví, ta je brána jako samozřejmost. Vezměte si, jaký výběr nejrůznějších škol, kroužků a příležitostí k uplatnění je v Praze. Dítě na malé obci si o tom může nechat jen zdát. Pak jsou ale děti z Prahy většinou i úspěšnější v soutěžích.

Anonymní řekl(a)...
22. ledna 2012 v 16:32  

Výběr je, ale víte, co to stojí? Takže se víc dětí poflakuje po nákupních centrech, než jich chodí do kroužků. Rodiče mají mnohem vyšší náklady na živobytí. V dětském pěveckém sboru před 10 lety bylo celkem 400 dětí. Dnes je to čtvrtina. A s financováním škol to navíc nemá nic společného.

Pytlik Blaha řekl(a)...
22. ledna 2012 v 16:41  

Výběr je, ale víte, co to stojí?

A to se pořád neví, do čeho nastrkat evropské peníze!

poste.restante řekl(a)...
22. ledna 2012 v 17:41  

Rodiče mají mnohem vyšší náklady na živobytí.

Promiňte, k tématu to nepatří, ale toto tvrzení není pravdivé.

V Praze je jediný náklad výrazně vyšší oproti zbytku republiky, a to je bydlení.
Potraviny stojí v supermarketu stejně. Naopak frekvence různých slev, výprodejů a likvidací prodejen je výrazně vyšší a větší je tedy i prostor pro úspory.
Za cenu celoročního jízdného na MHD v Praze, se mimopražský obyvatel nedostane ani do zaměstnání a za další dopravu (např. za kulturou) dá mnohem více.
K ověření stačí veřejné zdroje informací a kalkulačka.

Pravidla dotačních programů sociálního fondu EU jsou nastavena na vyrovnávání rozdílů mezi regiony, nikoliv na jejich prohlubování.
Chápu, že se to pražským školám může nelíbit, ale cílem není dávat všem "spravedlivě" stejně.

Každopádně vyčlenit ze soutěže o školní časopis pražské školy jen proto, že organizátoři šahají na prostředky z ESF, se mi také jeví jako hloupost.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.