Přečtěte si: Ředitelé škol na slíbené přidání učitelům zatím nedostali peníze

čtvrtek 5. ledna 2012 ·

Z avizovaných čtyř miliard korun na letošní přidání platů učitelům školy nedostaly zatím ani korunu, uvedli oslovení ředitelé ústavů ve čtvrtek pro agenturu Mediafax. Mzdy svým pedagogickým pracovníkům proto v lednu zvýší buď jen symbolicky, nebo vůbec.

Z článku Jana Kálala a Tomáše Patáka v MEDIAFAX.CZ vybíráme:

Že je situace v celém Česku stejná, potvrdil Mediafaxu šéf školských odborů František Dobšík. "Ředitelé bohužel ještě nevědí, kolik budou mít ve svém rozpočtu peněz. Dozví se to v průběhu února nebo března," uvedl. Odbory podle něj vyzvaly své organizace k dodání podkladů, jak se k přidání učitelům ředitelé postaví. "Zpětnou vazbu zatím nemáme. První ucelenější data o změně platů bychom měli mít velmi rychle. Očekávám, že do týdne nebo 14 dní," uzavřel Dobšík.

12 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
5. ledna 2012 v 18:59  

Nejen, že nemají peníze, oni nemají ani nové tabulky. Přitom od 1. 1. by měly být upraveny platové výměry :/

krtek řekl(a)...
5. ledna 2012 v 20:18  

To jako že nečtou vyhlášky?
Rozpočtové řízení se vždy vleče přes leden a únor, takže to také nic nového není.

Anonymní řekl(a)...
5. ledna 2012 v 20:25  

A taky nedostanou. Všechny peníze půjdou na IPn OP VK – NVDD a NEDIR.

Anonymní řekl(a)...
5. ledna 2012 v 21:25  

Krtku, prosím, můžete uvést odkaz na novou vyhlášku o odměňování pedagogických pracovníků? Nikde jsem ji nenašla. Děkuji.

Anonymní řekl(a)...
5. ledna 2012 v 21:34  

Třeba tady...
http://www.zkola.cz/zkedu/management/prehledskolskychpredpisu/zakonyvyhlaskyanarizenivlady/35217.aspx

Anonymní řekl(a)...
5. ledna 2012 v 22:35  

Hlavně, že celá veřejnost si myslí, že všichni učitelé dostanou od ledna přidáno 1500,- Kč, jak o tom mylně informovala na podzim média.

Luděk Blaha řekl(a)...
5. ledna 2012 v 23:17  

Já to říkal. Nebo možná ne. Ale určitě jsem si to myslel. A když nemyslel, tak jsem s tím skoro počítal. Nebo tak nějak.
Zatím bych byl v klidu. Lednový plat bude až v únoru. Ovšem Nečas Dobeše podržel, zatím, a ten se musí zavděčit. Spíš asi budeme rádi, když platy neklesnou až moc dramaticky.
Zatím mi ale není jasné, jak do toho zapadá véčkové antivyrovnání se s církvemi. Něco za něco? Odpoutání pozornosti od něčeho? Není Rampule z VV? Uvidíme ...
Veřejnost bych do toho ani netahal. I kdybychom trávu spásali, předhodí nám, že nežereme v mokřadech ... mezi prázdninami ...

krtek řekl(a)...
6. ledna 2012 v 8:47  

Byv vyzván, zde: http://eklep.vlada.cz/eklep/getAttachment?id=ma_rack8pdcgx3y.doc

Tím neříkám, že se mi to líbí nebo ne. Jen to a fakt, že rozpočty škol se projednávají během prvního čtvrtletí, není vinou ministra a děje se - bez ohledu na politickou sestavu vlády - posledních deset let. Vždy.
Někde ředitel zastaví osobní ohodnocení, jinde nezvýší platy podle zákona/vyhlášky (což už je porušení nařízení vlády), a jinde s klidem osobní ohodnocení nechá a platy zvýší podle nařízení. Mám štěstí, že jsem na posledním typu školy.

Anonymní řekl(a)...
6. ledna 2012 v 17:26  

Děkuji za oba odkazy. Nejzajímavější je, že při hledání na stránkách MŠMT, kde bych to očekávala - NIC!

Anonymní řekl(a)...
6. ledna 2012 v 20:06  

Je mi líto těch, kteří ještě neprozřeli a stále slepě věří tomu sedmilháři. To neni Pánbůh, ač se tak chová, aby říkal věř a bude ti dáno. Do ráje se sním nedostaneme určitě, takže nás asi čeká peklo.

Anonymní řekl(a)...
6. ledna 2012 v 21:48  

"Je mi líto těch, kteří ještě neprozřeli"
Myslíte, že ještě někdo takový je?

Anonymní řekl(a)...
6. ledna 2012 v 22:13  

6. ledna 2012 21:48

Přesvědčený o správnosti kroků chaotika zřejmě nikdo. Pracují jen "brigádníci" na ministerstvu a snaží se tady vytvářet dojem o tom, kolik příznivců má Dobi.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.