Přečtěte si: Proč riskovat vězení za krádež, když dotace jsou legální

neděle 15. ledna 2012 ·

„Kdyby nastala situace, že nevyčerpáme v těch dvou operačních programech evropské peníze, rezignuji,“ řekl ministr školství Dobeš. Přeložím to. Důležitější, než případná špatná výchova a vzdělávání našich dětí, kvůli čemuž se nerezignuje, jsou dotace, kvůli jejichž nečerpání mohou ministři přijít o své posty. Až tak daleko jsme to dotáhli.

Z blogpostu Františka Matějky v iDNES.cz vybíráme:

Dotace jsou jedním z největších politických korupčních svinstev. Na rozdíl od řady jiných politických nástrojů, které jsou o něco čitelnější, se tváří jako dobro. Skutečnost, že jím nejsou, se bohužel projeví až po skončení politických životů těch, co nyní žhaví telefonní dráty. Rezignovat by podle mě neměli ministři za nečerpání dotací, ale naopak za jejich čerpání, resp. v období ještě před tím, než by je k čerpání někdo jiný nutil. Místo toho se však staly dotace z EU základem rozpočtů na příjmové stránce jakéhokoli ministerstva, což se zároveň dokonce jako princip stalo mnohdy také obhajobou jejich existence.
Ano, mohli bychom mít v České republice klidně polovinu ministerstev a byrokratů, jenže ono se z těch cizích peněz tak hezky žije. Proč riskovat vězení za krádež, když dotace jsou legální...

1 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
16. ledna 2012 v 22:03  

K tomu odkaz bez komentáře: http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/premysl-rabas.php?itemid=15321

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.