Přečtěte si: Dobeš coby experiment

úterý 10. ledna 2012 ·

Loni jsme se dozvěděli, že zkraje týdne se vždy schází skupinka mediálních rádců Věcí veřejných, která vymýšlí atraktivní témata, jimiž by resorty spravované véčkaři mohly zaplnit veřejný prostor. Vzpomněl jsem si na to, když se rozproudila debata, zda krátit nebo nekrátit školní přestávky.

Z článku Lukáše Jelínka v NeviditelnýPes.cz vybíráme:

Tím spíš zaráží Dobešovo krytí nejvyššími ústavními činiteli. Premiér jeho přešlapy bagatelizuje a pro prezidenta je přímo nejlepším polistopadovým ministrem školství. Důvody nám Václav Klaus nesdělil a asi pouze nepřejícní nepřejícníci mohou spekulovat, že budou čistě osobního, nikoli odborného rázu. Ostatně i TOP 09, která dnes volá po Dobešově skalpu, od podobných výzev na jaře 2011 couvla. Ministrovo setrvání ve vládě tenkrát prosadil Karel Schwarzenberg a odměnou mu byly nenávistné salvy pálené jedním z nejbližších Dobešových spolupracovníků. Nepřekvapí tudíž, pokud Josef Dobeš zůstane ve svém křesle až do posledních chvil Nečasova týmu. Buď je jeho dobře maskovanou šedou eminencí, nebo si jej koaliční špičky zvolily za ústřední postavu experimentu, který má zjistit, jaké všechny morové rány tuzemská státní správa unese. Jenom mrzí, že pokusným králíkem je zrovna školství, jež by za normálních časů vláda vzývající konkurenceschopnost považovala za svoji výkladní skříň.

5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
10. ledna 2012 v 21:56  

A není pan ministr nepochopenej dyslektik? A mstí se pedagogům, mj.

Anonymní řekl(a)...
10. ledna 2012 v 22:21  

"má zjistit, jaké všechny morové rány tuzemská státní správa unese"

To spíš, co všechno unese volič!

Anonymní řekl(a)...
11. ledna 2012 v 8:52  

Už jsem si říkal, že se nám pan Jelínek dlouho k ničemu nevyjádřil. Jsou to zase jenom žvásty!

Anonymní řekl(a)...
11. ledna 2012 v 10:19  

Nebo je to jen neschopný arogantní človíček, kterému úplně v kebuli vypla zpětná vazba.

Anonymní řekl(a)...
12. ledna 2012 v 9:49  

neřekla bych...

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.