Martin Rychlík: Pomůže Dobešovi ženskost?

středa 18. ledna 2012 ·


V nekonečném seriálu výměn ředitelů na fondech EU ministerstva školství přichází změna: první ženská šéfka Dita Schautová.



Už pětkrát zkoušel pověřit ministr školství Josef Dobeš (VV) dozorem nad sto miliardami korun z fondů EU muže. A nevyšlo to. S Janem Vitulou (TOP 09) se zuřivě nesnáší; naděje a tužby mu nesplnil akademik Jaroslav Kuba ani Jakub Hodinář (ODS), zato Michala Zaorálka (ODS) povýšil na náměstka, čímž si ale zadělal na kapitální ostudu – jeho nástupce Robert Plaga se poroučel z úřadu po osmi pracovních dnech... Nyní dle informací ČESKÉ POZICE vsadí Dobeš na šarmantní dámu – někdejší náměstkyni ministerstva dopravy Ditu Schautovou.

Právnička Schautová bude nejspíše novou vrchní ředitelkou sekce evropských fondů na MŠMT. „Dita Schautová byla pověřena zastupováním vrchního ředitele (tento post je zatím neobsazen – pozn. red.) sekce řízení operačních programů EU dne 5. ledna,“ odpověděl Radek Melichar z tiskového odboru. Hlavním úkolem Schautové má být především vyřešení problémů na takzvané IV. sekci.


„Jako příklad můžeme uvést vypořádání nálezů auditu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost z konce roku a přijetí efektivních nápravných opatření, jež budou prezentovány Evropské komisi a obnovení maximální možné míry věrohodnosti připravovaných projektů,“ říká Melichar o cílech Schautové. Nicméně ČESKOU POZICÍ oslovení odborníci upozorňují, že s fondy nemá příliš zkušeností.

Podle neověřených zákulisních zpráv může mít šéfka fondů poměrně blízko k novému politickému uskupení LEV 21 expremiéra Jiřího Paroubka. Její jméno figuruje na interním dokumentu „Udělení licence pro ustanovení krajských organizací strany“. Schautová je tam uvedena jako jedna z osob pověřených provedením „úkonů směřujícím pro ustavení krajských organizací“, konkrétně v hlavním městě Praze.

Celý článek na webu ČESKÁ POZICE.

1 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
29. ledna 2012 v 19:22  

Cože?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.