Projekt pro ZŠ Bezpečnost dětí na Facebooku

středa 14. prosince 2011 ·

Přihlašte se k účasti na projektu "Bezpečnost v prostředí sociálních sítí", který společnost HP započala v říjnu 2011 a bude v něm pokračovat po celý školní rok!

Co je cílem a obsahem tohoto projektu?

Sociální sítě jsou fenoménem dnešní doby. Ať už jde o Twitter, YouTube, MySpace nebo nejznámější komunitní síť - Facebook - jsou hojně využívány nejen dospělými, ale především dětmi. Těm pak mohou sociální sítě sloužit například jako učební pomůcka při získávání informací potřebných ke studiu, nebo usnadňují jejich komunikaci se spolužáky.

Cílem projektu "Bezpečnost v prostředí sociálních sítí" je informovat žáky o možných nebezpečích v prostředí sociální sítě Facebook a ukázat jim názornými příklady, jak se mají na sociálních sítích chovat, aby chránili svou identitu a data před možným zneužitím.

Ve spolupráci se známým internetovým publicistou a odborníkem v oblasti sociálních sítí Danielem Dočekalem jsou připraveny hodinové přednášku, jejímž tématem bude právě bezpečnost a ochrana soukromí na Facebooku. Součástí přednášky je také krátké představení toho, jak HP ČR využívá sociálních sítí ke komunikaci se svými fanoušky a zákazníky. Na jejím konci je dán samozřejmě prostor žákům či učitelům pro případné dotazy.

Přednášky jsou organizovány i několikrát měsíčně- návrh datumu a času přednášky získáte po přihlášení mailem.

Účast na semináři je pro pro učitele i žáky ZDARMA. Cílovou skupinou by měli být žáci 2. stupně ZŠ.

Semináře se konají v budově Hewlett-Packard, Vyskočilova 1, Praha 4 v zasedací místnosti ČESKÝ KRUMLOV ve 2. patře (blízko recepce).

Pokud vás nabídka oslovila a máte o seminář zájem, zaregistujte se včas - termíny na rok  2012 již byly vypsány.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.