Přečtěte si: U Dobeše je třeba vymést Augiášův chlév, tvrdí bývalý šéf fondů

sobota 31. prosince 2011 ·

Bývalý šéf strukturálních fondů na ministerstvu školství a současný předseda jihomoravské TOP 09 Jan Vitula se v pátek ohradil proti výrokům předsedy poslanců Věcí veřejných Víta Bárty.

Z článku luk a jov v Novinky.cz vybíráme:

Vitula odmítl, že by hrozící zastavení dotací souviselo s obdobím od roku 2008 do září 2010, kdy na školství působil. Bárta by si podle Vituly nejdříve měl přečíst auditní zprávu Evropské komise. (...)


Jak dále poznamenal, už v srpnu 2010 ministra upozorňoval, že nebude-li realizovat některé kroky, přijdou problémy. „Pan Bárta by se měl zaměřit na to, že Augiášův chlév je potřeba vymetat spíše v kanceláři pana ministra než kdekoli jinde,“ soudí Vitula.

5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
31. prosince 2011 v 11:05  

To, že pan Vitula něco odmítá, neznamená, že je bez viny. Např. rozporované výdaje v projektu RTV byly realizovány již v období jeho "managementu" - např. předražené výdaje pana Švejnara do ČR hrazené z projektu zaštítěné samotnou paní (tehdy ministryní) Kopicovou apod.

Janek Wagner řekl(a)...
31. prosince 2011 v 11:35  

Pan Vitula má samozřejmě také máslo na hlavě. Ale ve vámi zmíněném případě je primárně odpovědnost na garantovi či koordinátorovi projektu a odboru projektů reforem MŠMT, sekundárně pak na kontrole odboru CERA MŠMT, která se ale zřejmě realizovala až po odchodu Kopicové.

Ostatně v tomto projektu se před rokem angažoval i pan ministr Dobeš.

Anonymní řekl(a)...
31. prosince 2011 v 12:39  

Hele, že tu nejsou dneska příznivci Dobeše ? Asi dostali na úřadu na konci roku volno.

Anonymní řekl(a)...
31. prosince 2011 v 17:27  

Naopak makaj, neb v pondělí bude ministr vysvětlovat své čtvrteční lži.

Anonymní řekl(a)...
31. prosince 2011 v 18:35  

Ta zpráva je neuvěřitelná už i pro ty, co projekty OP VK realizují- jejich projekt hodnotili hodnotitelé, vybírala komise, museli se řídit příručkami, kde je striktně určeno rozmezí platů, co jsou uznatelné náklady apod. To, co vytýká Brusel je jasné vybočení z pravidel a na to by měl přijít každý- natož ten nejlepší. navíc se kauza táhne dlouho a na nápravu bylo času dost.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.