Ministr Dobeš děkuje dobrovolníkům

pondělí 5. prosince 2011 ·

 Ministr školství, mládeže a tělovýchovy Josef Dobeš veřejně poděkuje dobrovolníkům za jejich činnost. Evropská unie vyhlásila rok 2011 Evropským rokem dobrovolných činností na podporu aktivního občanství.



Dnes, v pondělí ve 13:00 hod. a zítra, v úterý 6. prosince v 8:00 hod., poděkuje ministr školství Josef Dobeš všem dobrovolníkům na ČRo 2 zdravicí i písničkou.

„Dobrý den, zdraví Vás Josef Dobeš, ministr školství, mládeže a tělovýchovy. Chtěl bych touto cestou poděkovat všem, kdo se podíleli na letošním Evropském roku dobrovolnictví. Především však samotným dobrovolníkům, kteří svou obětavou a nezištnou prací bez nároku na odměnu dělají každý den mnoho dobrého pro ty, kteří jejich pomoc potřebují. Jako poděkování Vám posílám písničku Dělání, dělání,“ uvede ministr Dobeš.

Dobrovolnictví má v  České republice vzrůstající tendenci, věnuje se mu přibližně třetina obyvatel. Někteří pracují v neziskových organizacích, jiní individuálně. Dobrovolnickou činnost realizují například ve zdravotnictví, sociálních službách, sportu, kultuře, ochraně životního prostředí, práci s dětmi a mládeží, v náboženství. Dobrovolníci pomáhají i při mimořádných situacích a krizových stavech.

Čeští dobrovolníci jsou aktivní i v mezinárodním, rozvojovém a komunitním dobrovolnictví. Zvláštní kategorii představuje dobrovolnictví firem.

Paralelně s kampaní v České republice probíhají obdobné aktivity v rámci Evropského roku dobrovolnictví i v ostatních zemích Evropské unie.

2 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
5. prosince 2011 v 17:58  

Nemyslíte, že nám, učitelům, chtěl tím něco naznačit? Nebyla to záloha na odměny?
Mimochodem, tu píseň zpíval osobně?

Luděk Blaha řekl(a)...
5. prosince 2011 v 22:20  

Někomu se děkuje pěknou písničkou, jinému sty tisíců.
Až nás ředitelé začnou přeřezovat do mládežnických platových stupňů, snad se i my písničky dočkáme. Třeba té:
"Plat nám spadl, plat nám spadl,
kdopak nám ho obnoví?
Starý Dobeš není doma
a mladý to neumí."

Mimochodem, když se na ministerstvu střídají úředníci jak apoštolové na orloji, dostávají zlaté padáky? To bych se těm kádrovým rotacím ani moc nedivil.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.