Informace pro děkany fakult připravujících budoucí pedagogické pracovníky

pondělí 19. prosince 2011 ·

Článek obsahuje informaci o usnesení vládyč. 734 ze dne 5. října 2011, kterým vláda schválila materiál „Začlenění Ochrana člověka za mimořádných událostí, péče o zdraví a dopravní výchova“ do studijních programů pedagogických fakult".




Článek obsahuje informaci o usnesení vlády č. 734 ze dne 5. října 2011,  kterým vláda schválila materiál „Začlenění Ochrana člověka za mimořádných událostí, péče o zdraví a dopravní výchova“ do studijních programů pedagogických fakult".

Vážená paní  děkanko/vážený pane děkane,

dovolte, abych Vás informoval o usnesení vlády č. 734 ze dne 5. října 2011,  kterým vláda schválila materiál „Začlenění Ochrana člověka za mimořádných událostí, péče o zdraví a dopravní výchova“ do studijních programů pedagogických fakult". a uložila ministru školství, mládeže a tělovýchovy zveřejnit materiál a studijní základy na internetových stránkách.

Cílem materiálu „Začlenění Ochrana člověka za mimořádných událostí, péče o zdraví a dopravní výchova“ do studijních programů pedagogických fakult"  je vytvoření společného vědomostního základu (Studijní základ I) pro vysokoškolské vzdělávání učitelů, který by měl připravit absolventy tak, aby byli schopni adekvátně reagovat při vzniku mimořádné události a ochránili tím sebe a jim svěřené děti. Součástí materiálu jsou i vědomostní základy určené pro přípravu budoucích učitelů, kteří budou danou problematiku vyučovat (Studijní základ II; Studijní základ III).

Předkládaným návrhem není dotčena samosprávná působnost vysokých škol při tvorbě a uskutečňování studijních programů vyplývající ze zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), ve znění pozdějších předpisů. Studijní základy obsažené v materiálu jsou využitelné v širokém spektru vysokých škol zaměřených na přípravu budoucích učitelů.

V této souvislosti si Vás, Vážená paní děkanko/vážený pane děkane,
dovoluji požádat, abyste v činnosti Vaší fakulty výše zmíněný dokument a studijní základy v něm obsažené reflektovali a využívali.

Celý materiál včetně studijních základů je k dispozici zde.

V Praze dne 16. prosince 2011

Mgr. Jiří Nantl, LL.M.
ředitel odboru vysokých škol

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.