Informace o úpravách rozvojového programu „Program na podporu integrace romské menšiny a na podporu inkluzívních škol v roce 2012 č.j. 30884/2011-27“

pátek 16. prosince 2011 ·





Podmínky programu se mění takto:

Modul B – část B I odstavec 1 zní: „Cílem tohoto rozvojového programu je podpořit zřízení pozice asistenta pedagoga pro děti, žáky a studenty se sociálním nebo zdravotním znevýhodněním v mateřských, základních a středních školách. Tento program je vhodní využít i jako jednu z podpor při přechodu žáků se sociálním znevýhodněním ze škol zřizovaných pro žáky se zdravotním postižením do škol hlavního vzdělávacího proudu, tj. do škol, které nejsou zřízeny pro žáky se zdravotním postižením.


U žáků se zdravotním znevýhodněním musí být součástí žádosti podle § 16 odst. 9 zákona č. 561/2004 Sb., (školského zákona), v platném znění, doporučení SPC nebo PPP.“

Modul B a C se slova „Pro účely tohoto programu není rozhodující, zda znevýhodnění dítěte nebo žáka bylo zjištěno školským poradenským zařízením“ zrušují.

Modul B – část I, odstavec 6 se slova: „Dotaci lze použít na činnosti asistenta pedagoga vedoucí k podpoře vzdělávání dětí, žáků nebo studentů se znevýhodněním v hlavním vzdělávacím proudu“ zrušují.

Modul B a C: stanovuje se termín předkládání žádostí:

- Pro právnické osoby uvedené v § 163 odst. 1 písm. a) zákona č. 561/2004 Sb., v platném znění, které zasílají žádosti místně příslušnému krajskému úřadu, a pro právnické osoby zřizované registrovanými církvemi nebo náboženskými společnostmi, které zasílají žádosti přímo MŠMT, na 5.1.2012. Při písemném podání je rozhodující datum poštovního razítka.


Pro krajské úřady se stanovuje termín zasílání souhrnných žádostí na MŠMT do 25.1.2012.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.