EDUin: Odvolání ministra Dobeše žádá po týdnu už 2231 lidí

pátek 2. prosince 2011 ·

Na otevřený dopis zatím premiér Nečas nereagoval.



Snaha ministra školství bagatelizovat výzvy, které veřejně kritizují jeho práci, jsou v rozporu s rychle rostoucím počtem signatářů pod jednotlivými z nich. Podstatně závažnější ale je, že na žádnou z nich neodpověděl a nereagoval na otázky, které mu odborná veřejnost položila.

Největší ohlas má v tuto chvíli výzva premiérovi, aby ministra odvolal. Během týdne od zveřejnění ji podepsalo už 2231 lidí, zhruba polovina jsou učitelé a další pracovníci ve školství. Znění dopisu a podpisové archy najdete ZDE.

Tuto výzvu podepsali například: profesor Petr Matějů, profesorka Vladimíra Spilková, profesor Zbyněk Vybíral, architekt Martin Kloda, spisovatel Michal Viewegh, psycholožka Helena Klímová, herečka Táňa Fišerová.

Jen o něco méně příznivců (1815) má výzva psychologů a pedagogů k bojkotu plošného testování na
základních školách. Její znění a signatáře najdete ZDE.

K otevřenému dopisu ministrovi školství, aby umožnil další plnohodnotné fungování Metodického
portálu rvp.cz, se připojilo zatím 401 pedagogů.

Ani na jeden z těchto podnětů zatím ministr nereagoval, pokud nebereme v úvahu odpověď na pondělní tiskové konferenci, kde se snažil snížit váhu prvních šedesáti signatářů, jejichž podpisy byly pod dopisem premiérovi.

Tomáš Feřtek, tiskový mluvčí EDUin, řekl: „Ministr Dobeš na kritické hlasy reaguje svým obvyklým způsobem. Snaží se je ignorovat, je-li tázán, naznačuje, že ho nekritizují lidé z oboru. Přesně stejným způsobem se po státních maturitách snažil nevnímat, že pod petici stěžující se na nízkou kvalitu maturitních testů se podepsalo skoro patnáct tisíc studentů a maturantů. Stačí se podívat do podpisových archů, aby bylo jasné, že na špatnou práci ministra upozorňují minimálně z poloviny učitelé, včetně vysokoškolských pedagogů.“

4 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
4. prosince 2011 v 15:32  

Zbylých necelých 10 000 000 lidí odvolání ministra Dobeše nežádá.

poste.restante řekl(a)...
4. prosince 2011 v 17:37  

Zbylých necelých 10 000 000 lidí odvolání ministra Dobeše nežádá.

Což ovšem neznamená, že by ho neuvítali.
Anebo Vy jste se jich snad ptal?
Já jen, že u nás nikdo nebyl.
:-)

Teď vážně.
Argumentovat počtem podpisů má význam, až když je tento počet významný i s ohledem na fakt, že většina vždy mlčí, anebo o žádné petici ani netuší.

Každá petice by ale měla být vždy minimálně důvodem k zamyšlení a nikoliv k bagatelizaci.
Co když má oponent v něčem přece jen pravdu?

Anonymní řekl(a)...
5. prosince 2011 v 8:59  

Zbylých necelých 10 000 000 lidí odvolání ministra Dobeše nežádá.

I díky panu místopředsedovi VV se koalice stala nedůvěryhodnou a nelze ji tedy volit. Jeden z 10 000 000. Dobeš nemá na této pracovní pozici naprosto co dělat.

Anonymní řekl(a)...
5. prosince 2011 v 13:40  

Vážení Dobešovci i s vaším ministrem!
Místo, abyste se radovali, že v tomto státě ještě existuje alespoň dva a půl tisíce lidí, kteří si stále myslí, že má smysl vás žádat, abyste se nad sebou zamysleli a něco udělali, odvoláváte se na ten zbytek do 10 miliónů, který už nad vámi dávno zlomil hůl a nestojíte mu ani za odplivnutí, natož za babrání se s nějakou peticí.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.