Přečtěte si: Srovnávací zkoušky jsou nekoncepční, stěžují si učitelé i psychologové

úterý 22. listopadu 2011 ·

Sedmnáct psychologů a učitelů chce zarazit srovnávací zkoušky žáků pátých a devátých tříd na základních školách. K bojkotu vyzvali i rodiče. Podle kritiků je plán, jehož detaily dnes ministerstvo školství představí, nekoncepční.

Z článku Kláry Bílé a Kristiny Winklerové v ČeskýRozhlas.cz vybíráme

„Když to vezmu z trošku širšího pohledu, určitě je dobře, že se něco dělá se zlepšením kvality vzdělávání. Školy už si většinou žáky testují, využívají služeb různých organizací, které jim dávají určité podklady, ale tady jde jenom o to, že to je jenom jedna část evaluace toho žáka,“ domnívá se viceprezident Asociace ředitelů základních škol Pravoslav Němeček.


Podle něj sice testy podají přehled o znalostech žáků, nemohou ale ověřit jejich schopnosti komunikace nebo spolupráce. To, jestli je pro žáky vhodné studium na škole s maturitou, proto mohou srovnávací zkoušky ukázat jen částečně, myslí si Němeček.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.