Finanční účetnictví a výkaznictví podle mezinárodních standardů IFRS

úterý 1. listopadu 2011 ·

3. aktualizované vydání

Aplikace Mezinárodních standardů účetního výkaznictví (IFRS) v praxi není snadnou záležitostí zejména vzhledem k významným odlišnostem mezi tímto systémem a českými účetními předpisy.

Cílem této publikace je pomoci nejširší odborné veřejnosti porozumět logice IFRS a usnadnit výkladem i praktickými příklady obtížné studium a následnou aplikaci IFRS v praxi. Výklad je zaměřen zejména na porozumění účetní závěrce sestavené podle IFRS, které umožní plné využití informací v ní obsažených, ale i odhalení rizik spojených s její vypovídací schopností.

Publikace se především zabývá problematikou účetnictví a vykazování podnikatelských subjektů, nikoliv bank a ostatních finančních institucí. Zároveň je koncipovaná průřezově tak, aby umožnila systematické seznámení čtenáře s danou oblastí a vzájemnými vazbami jednotlivých souvisejících standardů.

O autorce: doc. Ing. Dana Dvořáková, Ph.D. je docentkou v oboru účetnictví na katedře finančního účetnictví a auditingu Vysoké školy ekonomické v Praze. Jako absolventka oboru ekonomické informace a kontrola VŠE v Praze obhájila disertační práci v oboru finance a účetnictví. Od roku 2004 je členkou Evropské asociace účetních (EAA) a v tomtéž roce získala i certifikát školitele Mezinárodních účetních standardů (IFRS). Je autorkou mnoha vysokoškolských učebních textů a příspěvků v odborných časopisech. Zabývá se přednáškovou činností pro veřejnost, zejména v rámci postgraduálních kurzů.

Více informací o knize vč. ukázkové kapitoly naleznete na http://knihy.cpress.cz/financni-ucetnictvi-a-vykaznictvi-podle-mezinarodnich-standardu-ifrs.html.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.