Přečtěte si: Prevence AIDS zachraňuje životy. Ministr ji chce ve školách zakázat

neděle 2. října 2011 ·

Hlavním spojencem šíření AIDS je nevědomost. A ministr školství ji podporuje.

Z článku Džamily Stehlíkové na blog.aktualne.cz vybíráme:

Jsou znalosti, které zachraňují životy. A ty by našim dětem neměly být odepírány ve jménu jakékoliv ideologie či náboženských předsudků. Škola nesmí být místem pro prosazování politických preferencí pana ministra, ani místem náboženských zákazů horlivých zájmových skupin. Škola má připravit dítě na skutečný život, který - jak známo - není peříčko. Ví to také nejlepší polistopadový ministr školství? A prozradil už někdo panu Bátorovi, že ve středověku hrozba AIDS neexistovala a proto nadešel čas trochu upravit osnovy?

3 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
2. října 2011 v 11:39  

Nemohl by někdo dát paní Džamile přečíst Desatero k sexuální výchově, aby nebreptala nesmysly?
Naopak od jejího tvrzení - se proslýchá, že sexuální výchova teď bude nejsledovanější předmět při inspekcích. Určitě v důsledku poklesne i AIDS. :)

Anonymní řekl(a)...
2. října 2011 v 17:54  

Především se plácáme ode zdi ke zdi. V 90. letech byla moderní školení o AIDS a plánovaném rodičovství, v prvním desetiletí
21. století zase environmentální výchova a nyní je in prevence proti sociálně patologickým jevům a šikaně. Po prevenci AIDS a environmentální výchově dnes už nikdo nevzdechne, bo to už není moderní. Vždy se vypíchne jen jedno a do toho se vrážejí peníze a na školách se blbne do zbláznění. Chtělo by to více rozumu, jak na straně MŠMT, tak na straně učitelů, kteří by se konečně měli naučit posílat ty nahoře někam a měli by projevovat více vlastního názoru. Vím, že to jde jen stěží, protože ředitelé se většinou napíchnou na to, co je in a na to, co se zrovna hodnotí a po čem jde inspekce. Tudíž i ředitelé by se měli naučit posílat ty nahoře někam a nebát se tak o své teploučké místečko, protože jinak se naše školství utopí ve sračkách, které vymýšlejí lidé nahoře odtržení od praxe.

Anonymní řekl(a)...
2. října 2011 v 19:50  

Anonymně tady můžeme vyřvávat jak chceme, ale organizovaně a neanonymně nevystoupí žádný ředitel!!!

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.