Martin Rychlík: O Dobešův stomilionový supertendr má zájem čtrnáct právnických konsorcií

čtvrtek 20. října 2011 ·

Čtrnáctka uchazečů nabídla hodinové sazby od 490 do 3000 korun, pro unijní výzkumné projekty bude vybráno pět dodavatelů.

Právní supertendr roku za 99 milionů korun (bez daně), který vyhlásilo ministerstvo školství, jde do finále. O dohled nad výběrovými řízeními vznikajících výzkumných center placených z peněz Evropské unie má dle informací ČESKÉ POZICE zájem čtrnáct subjektů, které musely splnit poměrně přísná kritéria: bylo třeba dle zadávací dokumentace prokázat „obrat alespoň 50 milionů korun“ a doložit zkušenosti v oblasti strukturálních fondů.

Nabídky na obří zakázku, o níž ČESKÁ POZICE v srpnu detailně informovala, předložila resortu Josefa Dobeše (VV) čtrnáctka advokátních kanceláří nebo sdružení právníků. Kuriozitou je i patnáctá nabídka, jež ale byla podána po lhůtě, a proto nebude hodnocena. Vybrána by měla být pětice dodavatelů, kteří zajistí ministerstvu sjednané právní služby na projektech EU v letech 2012 až 2015.

Celý článek na webu ČESKÁ POZICE

1 komentářů:

Luděk Blaha řekl(a)...
21. října 2011 v 10:01  

Dovolím si odhadnout, že bude vybrán uchazeč s nejvyšší hodinovou sazbou. Výběr bude zdůvodněn tím, že se uchazeč zavázal za každý dokončený měsíc prodlení uhradit smluvní pokutu deset milionů, bude-li den následující měsíc v úplňku.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.