Marcel Chládek: Zloděj křičí, chyťte zloděje

středa 5. října 2011 ·

Ministr Josef Dobeš je poslední, kdo může kritizovat plýtvání na MŠMT. Ministr školství Josef Dobeš dnes v deníku Právo kritizuje vedení ministerstva školství z let 2001-2005 kvůli plýtvání prostředky. Mezi jinými předraženými projekty kritizuje i tzv. státní maturity a sám přiznává, že se jedná o předražený projekt, ve kterém létaly miliony korun komínem.



Ministr Dobeš však zřejmě záměrně zcela zapomíná na to, že od roku 2005 uplynula už řada let a v křesle ministra školství se také vyměnila řada jmen. Co se týče státních maturit, jejichž jsem dlouhodobým kritikem, na jejich předraženosti má svůj podíl také současný ministr, který je pustil ve formě, která je jednoznačně předražená a jejíž jedinou „přidanou" hodnotou je cena - 250 milionů korun ročně. S ministrem Dobešem se shoduji v tom, že se na ministerstvu školství plýtvalo, on však v plýtvání vesele pokračuje a to způsobem, který podle mého názoru nemá na ministerstvu školství obdoby - miliony korun za nadbytečné projekty, externí právní služby a mohl bych pokračovat. Na druhé straně pak fatální selhávání v čerpání miliard korun z fondů EU. Sečteno a podtrženo, kritika Josefa Dobeše ohledně plýtvání je pouhopouhým „zloděj křičí, chyťte zloděje".


0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.