Zarine Aršakuni: Proč projekt MOS zvyšuje kvalitu výuky na PSJG? Je to prosté – elitní zkouška vyžaduje tvrdou práci!

pátek 9. září 2011 ·

Nejvyšší prioritou výuky na Prvním soukromém jazykovém gymnáziu Hradec Králové (PSJG) je nabízet svým žákům vysoce kvalitní všeobecné vzdělání. Vytváříme tak předpoklady pro jejich úspěchy při studiu na vysokých školách a zejména v jejich dalším profesním i osobním životě. Proto jsou nad rámec standardů ve výuce vytvořené podmínky pro rozvoj jazykových, komunikačních a počítačových kompetencí. Zejména ty považujeme na PSJG za klíčové pro budoucí konkurenceschopnost našich absolventů na globálním pracovním trhu.

Umění kvalitně komunikovat představuje v současném globalizovaném světě významnou konkurenční výhodu. Nedílnou součástí komunikace jsou pro 21. století jednoznačně i počítačové znalosti a dovednosti. Pokud jsou navíc tyto kompetence podloženy mezinárodně uznávaným a platným certifikátem, který svědčí o odbornosti jeho vlastníka v dané oblasti, může se žák či absolvent tímto „průkazem způsobilosti“ prokázat ve všech zemích, které tento systém uznávají. Jedním z nejuznávanějších certifikačních systémů na světě je právě systém garantovaný společností Microsoft, tj. „Microsoft Office Specialist – MOS“.

Certifikát MOS lze získat pouze úspěšným absolvováním standardizované on-line zkoušky v autorizovaném testovacím centru MOS. Jednotlivé zkoušky se skládají pouze v angličtině. PSJG je od roku 2007 autorizovaným testovacím centrem pro MOS na Královéhradecku. Pro žáky PSJG je příprava ke zkouškám MOS integrální součástí metodicky a odborně garantované výuky během hodin informatiky. Žáci navíc získávají on-line přístup k databázi pracovních listů, praktických cvičení a pre-testů MOS. Způsob přípravy ke zkouškám MOS tak umožňuje vysokou kvalitu a intenzivní rozvoj kompetencí žáků jak v oblasti počítačové gramotnosti, tak i při výuce angličtiny – rozšiřováním slovní zásoby o potřebnou odbornou terminologii.

Čísla a statistika

Za poslední tři roky bylo v rámci testovacího centra MOS na PSJG úspěšně provedeno celkem 165 testů. Statistický přehled absolvovaných zkoušek MOS za roky 2009 - 2011 ukazuje, že úspěšnost v absolvování zkoušek byla 100%. Aktuální dosahované výsledky MOS testů našich žáků mají trvale vzestupnou tendenci, a jsou stabilně a vysoko nad hranicí 90%.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.