Přečtěte si: Dobešův návrh reformy na financování regionálního školství je dalším kočkopsem

čtvrtek 8. září 2011 ·

Proklamace ministra školství Dobeše o tom, že změní systém financování regionálního školství, které nebude nově postaveno jen na finančních prostředcích tzv. na hlavu, tedy za počet žáků, ale také na kvalitě, vítala široká i odborná veřejnost.

Z článku Marcela Chládka v ParlamentníListy.cz vybíráme:

Poskytnutím stejného příspěvku z rozpočtu soukromým i veřejným školám na základě tzv.optimální třídy, chce zřejmě ministr kompenzovat soukromým školám plánované zrušení příspěvku státu na provozní výdaje. Vyvstává ovšem závažná otázka, proč by měly mít soukromé vysoké školy stejný příspěvek jako veřejné vysoké školy, když mají možnost vybírat školné? Vzhledem k tomu, že ministr Dobeš ujišťuje, že tato operace nebude mít dopad na státní rozpočet, je téměř jisté, že škrty půjdou na úkor krajů a obcí, což bude mít na rozvoj regionálního školství fatální dopady

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.