V Praze se budou rozdávat poukázky na vzdělávání

středa 7. září 2011 ·

V rámci zahájení letošních Týdnů vzdělávání dospělých proběhne již zítra, tedy ve čtvrtek 8. září 2011 v Praze akce na podporu vzdělávání dospělých. Široká veřejnost bude moci v centru Prahy netradiční formou praktických ukázek a zajímavých prezentací získat informace o vzdělávacích aktivitách pro dospělé. Pro všechny zúčastněné je připravena soutěž o atraktivní ceny – poukázky na další vzdělávání. Každá poukázka má hodnotu až 10 tisíc korun, výherce si pak může vybrat z nabídky několika kurzů různých témat.

Unikátní akce pro širokou veřejnost pod názvem „Grundtvig Day 2011 aneb Na vzdělávání není nikdy pozdě!“ proběhne v prostorách Domu zahraničních služeb (Na Poříčí 1035/4, Praha 1) ve čtvrtek 8. září 2011 od 14:00 do 18:00 hodin. První tři hodiny bude probíhat odborný program sestávající z ukázek vzdělávacích aktivit – zájemci budou moci shlédnout například ukázky kurzů na téma komunikace v pracovních vztazích, umění asertivity, tipy a triky pro usnadnění práce s osobním počítačem či brain joggingu.

„Odborní lektoři praktickou a poutavou formou přiblíží  účastníkům akce některá témata, která se v kurzech běžně vzdělávají. Cílem je motivovat dospělé k účasti na dalším vzdělávání, ukázat jim, že vzdělávání je v dnešní době nejen nutné a nezbytné, ale může být i zajímavé a zábavné,“ uvedl Mgr. Tomáš Langer, výkonný ředitel AIVD ČR a spoluorganizátor akce.

V 17:00 hodin na stejném místě proběhne losování poukázek za účasti zástupců Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy a pořadatelů akce. Ceny do soutěže, kterými je několik desítek poukázek na 90% slevu na vzdělávací kurzy, věnovaly členské instituce AIVD ČR, jmenovitě společnosti ALPELEPHANT, s.r.o., Everesta, s.r.o., Gopas, a.s., iCORD International s.r.o., Image Conference and Consulting s.r.o. a Minerva vzdělávací společnost s.r.o. Desetiprocentní spoluúčast výherce je motivačním faktorem celé akce – jakákoliv investice do vzdělávání je totiž zárukou odpovědnějšího přístupu.

Akce nese název po zakladateli světoznámých dánských lidových vysokých škol, filozofu a učiteli Nikolaji Grundtvigovi, po němž je také pojmenován program celoživotního učení EU věnovaný právě vzdělávání dospělých.

„Statistických údajů o dalším vzdělávání není v ČR k dispozici velké množství. Také proto jsme se rozhodli vytvořit jednoduchý dotazník, v němž účastníci akce zodpoví několik otázek týkajících se především jejich dalšího vzdělávání. Ty pak budou slosovány o atraktivní poukázky na kurzy,“ upřesnil PhDr. Zdeněk Palán, Ph.D., prezident AIVD ČR. Sebraná data budou následně vyhodnocena a publikována.

Organizátory akce jsou AIVD ČR, Dům zahraničních služeb MŠMT a Dánské velvyslanectví v ČR.

Akce se koná pod záštitou Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, Ministerstva práce a sociálních věcí a Úřadu práce České republiky.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.