Mladí lidé budou pátrat po hrdinech z období komunismu, 3. ročník Ceny Příběhů bezpráví je vyhlášen

úterý 6. září 2011 ·

Jeden svět na školách, vzdělávací program společnosti Člověk v tísni, vyhlašuje 3. ročník Ceny Příběhů bezpráví. Od začátku školního roku až do 10. října 2011 mají mladí lidé možnost ve svém okolí vyhledávat osobnosti, které projevily v období komunistického režimu mimořádnou odvahu a za své činy si zaslouží ocenění. Nominace jsou přijímány od všech žáků a studentů ve věku 13-21 let a o vybraných laureátech rozhodne studentská porota. Letošní ročník je věnován památce pana Pavla Tigrida. Ocenění budou pamětníkům nebo jejich příbuzným předána v rámci slavnostního zahájení 7. ročníku Příběhů bezpráví – měsíce filmu na školách dne 1. listopadu 2011 v pražském kině Lucerna.

Více informací o Ceně Příběhů bezpráví naleznete zde, o projektu Příběhy bezpráví pak zde: www.pribehybezpravi.cz.

O programu Jeden svět na školách 

Vzdělávací program Jeden svět na školách nabízí školám dokumentární filmy a doprovodné metodické pomůcky k výuce aktuálních témat současného světa a novodobé historie. Mnohaleté zkušenosti programu ukazují, že právě audiovizuální materiály mají mimořádný potenciál k oslovení žáků základních a středních škol. Výukové sady programu využívají pedagogové na více než 2 800 základních a středních škol v ČR. Program se již několik let realizuje i v zahraničí (na Slovensku, v Polsku, Estonsku, Rumunsku, Švédsku, Německu, Libanonu aj.). Více informací o programu naleznete zde: http://www.jedensvetnaskolach.cz.


2 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
6. září 2011 v 12:35  

Nejmenovalo se to dřív "Odznak Fučika"?

Vl.Václavík řekl(a)...
6. září 2011 v 23:04  

To určitě ne. Viz Google "Fučíkův odznak".

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.