300 milionů z ESF pro Českou školní inspekci

úterý 6. září 2011 ·

Ministr školství neustále opakuje, jak chce zredukovat činnost „malých ministerstev“, tedy přímo řízených organizací, a ušetřit na jejich provozu. V některých případech dochází ke sloučení několika organizací, ale jiné organizace evidentně nabobtnají. Příkladem může být individuální národní projekt NIQUES (Národní systém inspekčního hodnocení vzdělávací soustavy v ČR), který má být nyní zahájen. Podle EDUin při podrobném pročtení prezentace projektu musí zasvěcenému čtenáři jasně dojít, že se jedná jen o standardní činnost ČŠI, která je však podpořena neuvěřitelnou částkou 300 milionů Kč z OP VK. Připomeňme, že ČŠI má realizovat i testování žáků 5. a 9. tříd, jehož náklady odhadujeme na více než 500 milionů Kč v příštích pár letech.


5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
6. září 2011 v 8:15  

jasně, kontrola musí být, zpustli by jsme

Luděk Blaha řekl(a)...
6. září 2011 v 9:55  

Ušetřit se dá lecjak. Možná by pro začátek stačilo, kdyby se texty nepsaly do tabulek ve špatně čitelných úzkých sloupcích a lépe se využívala plocha pro tisk i vhodnou úpravou okrajů.
Úspora papíru je zřejmá.
Jenže tabulka je holt tabulka. Ta na prostý lid platívala od jaktěživa.

Anonymní řekl(a)...
6. září 2011 v 12:31  

Zdá se, že všechny podstatné (tedy přinejmenším finančně podstatné) aktivity pana nejlepšího ministra školství jsou vedeny jeho zjevně jedinou, zato zásadní pracovní zkušeností z lapáku:
čím víc hlídání, kontroly, inspekce..., tím líp.

Anonymní řekl(a)...
6. září 2011 v 16:15  

12:31
Jen houšť. A rozšířit i na jiná ministerstva. Jenže zatím tady na všechny průšvihy přicházejí spíš média než kontroloři k tomu určení. Nedá se nic dělat - dokud nezavládne pořádek, bude to chtít inspekci kontrolorů.

Anonymní řekl(a)...
6. září 2011 v 17:10  

Nějak ty peníze z evropských fondů vyčerpat musíme...

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.