Přečtěte si: Dobeš chystá největší škrt, propustí čtvrtinu lidí vybranou Bátorou

sobota 13. srpna 2011 ·

Kontroverzní šéf personálního odboru ministerstva školství Ladislav Bátora dostal od ministra Dobeše úkol. Musí vybrat zaměstnance, kteří přijdou o práci. "Nebude smět použít hledisko náboženské ani jiné. Jen to, jak který úředník pracuje," narážel Dobeš na kritiku svého podřízeného.

Z článku Anny Brandejské v iDNES.cz vybíráme:

Klíč, podle kterého má Bátora postupovat, už údajně dostali náměstci. "Oni vědí, o jaké procento budou muset své úřady zeštíhlovat. Netýká se to jen ministerstva, ale i organizací přímo řízených. Je na vedoucích, aby to udělali. Musí to udělat ve spolupráci s ředitelem personálního odboru ministerstva školství," uvedl Dobeš v rozhovoru pro server Týden.cz.

11 komentářů:

Kal řekl(a)...
13. srpna 2011 v 12:54  

Mám typ na 2 jména:
Josef Dobeš
Ladislav Bátora

Anonymní řekl(a)...
13. srpna 2011 v 14:04  

To je 23 %?

Anonymní řekl(a)...
13. srpna 2011 v 23:11  

Mám nápad, zavřeme regionální školství a takto uspořené peníze použijme na snížení daní !!! Číst , psát a počítat = trivium se děti naučí od potulujících se bezdomovců.
Ideální řešení.

Anonymní řekl(a)...
14. srpna 2011 v 16:55  

trivium se děti naučí od potulujících se bezdomovců

„Mluvila jsem s malým Cikánem ve škole a ptám se ho, co chce jít dělat. On na to. ´Já pracovat nepůjdu. Budu brát dávky jako táta. Ten dostává 46 tisíc. Takovej plat bych nikde nedostal´," doplnila asistentka senátora Rybárová.

zdroj: www.parlamentnilisty.cz

Anonymní řekl(a)...
15. srpna 2011 v 14:29  

Kromě propouštění chystá ministr další "chuťovku" tentokrát zase pro vysokoškoláky. Na VŠ se chystá i školné s odkladem.

Stát vydá přes tři milióny korun za studii, jak to provést * Studenti by je hradili ve splátkách. Od roku 2013 by studium vyšlo až na 20 tisíc ročně Josef Dobeš, ministr školství

Po školném na veřejných vysokých školách z koaliční smlouvy jako by se v posledních měsících slehla zem. Jen co skončí vysokoškolák studium, už bude mít "sekyru" u některé banky přibližně 100 000 korun. Vzhledem k tomu, že budoucí kantoři nedosáhnou ani na průměrný plat, budou patrně dluh splácet až do důchodu.
Do tří let tak bezpochyby dojde k ještě výraznějšímu poklesu zájmu o pedagogické fakulty.
Báječná perspektiva, pane ministře!

Anonymní řekl(a)...
15. srpna 2011 v 14:37  

Senzace!
Například co když přijdete o práci anebo půjdete na rodičovskou dovolenou a najednou si nebudete moci dovolit hradit splátky za vysokou školu? Narostou vám úroky? Kam až?

Školy totiž mají dostat peníze ihned z půjček od bankovních ústavů, které ale studenti začnou splácet až v okamžiku, kdy dosáhnou na průměrný příjem.

Trojkoalice zatím rovněž nedojednala, zdali by zaměstnanci, kteří dosáhnou na průměrný plat až po 33 letech praxe, což je i případ učitelů, začali splácet školné krátce před důchodem.

Anonymní řekl(a)...
15. srpna 2011 v 16:19  

najednou si nebudete moci dovolit hradit splátky za vysokou školu

Moc bych se nebál. Dnes student čtyři roky vesele užívá život, případně vydělává bokem. V páťáku zjistí, že to nestihne, tak si vesele prodlužuje o 2, 3, 4 roky - to už musí zaplatit. Takhle by se proces pouze zkrátil o pár let.

poklesu zájmu o pedagogické fakulty

Už dnes velká část absolventů nenajde místo ve školství. Takže méně studentů - O.K.

Anonymní řekl(a)...
16. srpna 2011 v 8:52  

Soc. dem. v pondělí odmítla záměr ministerstva školství zavést na veřejných vysokých školách odložené školné. ČSSD vzkázala ministru školství Josefu Dobešovi (VV), že pokud bude po volbách vládnout, odložené školné zruší.

Dobeš i ten jeho Bátora jsou pomatenci a jako že jsem nikdy soc. dem nevolil, udělám vyjímku.

Anonymní řekl(a)...
16. srpna 2011 v 18:19  

Zmíněnou vyjímku udělá celá řada kantorů. Hlavně aby se voleb dožili.

Anonymní řekl(a)...
17. srpna 2011 v 0:07  

Jo, a socdem nás povede rovnou do Řecka :-)

Luděk Blaha řekl(a)...
17. srpna 2011 v 0:25  

vyjímku udělá celá řada kantorů

Jestli dovolíte, pak já tedy určitě ne. Nevidím jediný důvod, proč bych měl kvůli sociálně demokratickému vzkazu ministrovi školství směřovat svoje politické smýšlení až tak moc do prava.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.