MŠMT: Doplnění normativů soukromých škol na rok 2011

pátek 12. srpna 2011 ·

Materiál MŠMT č.j. 23 835/2011-26 obsahuje doplnění normativů neinvestičních výdajů na rok 2011 pro účely poskytování dotací na činnost škol a školských zařízení, které nejsou zřizovány státem, krajem, obcí, svazkem obcí nebo registrovanou církví nebo náboženskou společností, které bylo přiznáno oprávnění k výkonu zvláštního práva zřizovat církevní školy, v roce 2011 (stanovených č.j. 20/2011-26).



Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy doplňuje s účinností od 1. 9. 2011 normativy neinvestičních výdajů na rok 2011, stanovené ve smyslu ustanovení § 4 odst. 1, 2 a 4 zákona č. 306/1999 Sb., o poskytování dotací soukromým školám, předškolním a školským zařízením, ve znění pozdějších předpisů, a to jako roční objem neinvestičních výdajů, mzdových prostředků a zákonných odvodů připadajících na jedno dítě, žáka nebo studenta ve srovnatelném oboru vzdělání a formě vzdělávání ve škole nebo ve srovnatelné školské službě ve školském zařízení zřizovaném krajem nebo ministerstvem nebo jako roční objem neinvestičních výdajů, mzdových prostředků a zákonných odvodů připadajících na jedno dítě ve srovnatelné mateřské škole zřizované obcí nebo na jedno dítě nebo žáka ve srovnatelné školské službě ve školském zařízení zřizovaném obcí.

Normativy neinvestičních výdajů pro rok 2011 se doplňují v části I. o normativy pro obory vzdělání středních škol a vyšších odborných škol, pro které normativ neinvestičních výdajů na rok 2011 dosud nebyl stanoven. Jedná se zejména o obory vzdělání středních škol, pro které byly vydány rámcové vzdělávací programy, podle nichž bude realizována výuka od školního roku 2011/2012, a o nově akreditované vzdělávací programy vyšších odborných škol.

Přehled normativů neinvestičních výdajů, doplněných Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy s účinností od 1. 9. 2011, je uveden v následující příloze.

 Soubor ke stažení:

pdf.pngPříloha - doplnění normativů soukromých škol od září 2011.pdf
xls.pngPříloha - doplnění normativů soukromých škol od září 2011.xls

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.