Ondřej Koutník: Ladislav Bátora zůstává na ministerstvu školství

středa 24. srpna 2011 ·

Vedení Věcí veřejných podpořilo šéfa resortu Josefa Dobeše ve věci odchodu jeho ředitele personálního odboru. TOP 09 však na něm stále trvá.

Předsednictvo Věcí veřejných (VV) považuje spor o ředitele personálního odboru ministerstva školství (MŠMT) Ladislava Bátoru a o jeho setrvání v tomto resortu za vyřešený. „Z pohledu vedení strany je tato kauza uzavřena, protože zazněla jasná omluva od ministra Josefa Dobeše ministru K. Schwarzenbergovi, rovněž i jednoznačný distanc od výroků úředníka L. Bátory,“ uvádí se v tiskovém prohlášení strany. Podle vedení VV je důležité, že ministr školství Dobeš Bátoru „umravnil“ a upozornil ho, aby v budoucnu ve své úřednické funkci nevystupoval aktivisticky.

Věci veřejné kritizují TOP 09 za současné chování ve vládě a připomínají, že to v minulosti byla právě TOP 09, která zdůrazňovala nutnost pracovat na důležitých reformách. „Nehledejme zástupné problémy, ale věnujme se dokončení jednání o státním rozpočtu a ekonomické strategii státu. Předsednictvo VV je připraveno jednat o mnohem závažnějších otázkách v oblasti ekonomiky a sociální oblasti,“ vyzývají Věci veřejné.

Celý článek na webu ČESKÁ POZICE.

17 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
24. srpna 2011 v 10:45  

Nevím, proč je tento článek na ČŠ. Plků o batorizaci či debatorizaci MŠMT slyšíme denně tunu a nesměřují k žádnému řešení. Na ČŠ bych očekával odborné články ke školství. To bychom už taky na ČŠ mohli hlasovat, jestli se má Kaddafí upálit nebo pověsit nebo velebit. Články typu ctrl+c/ctrl+v přebírané odkudkoli opravdu, ale opravdu úroveň ČŠ nezdvihají. Právě naopak. A nebo u toho myslete, redakce!

Luděk Blaha řekl(a)...
24. srpna 2011 v 12:32  

Mne třeba na sklonku prázdnin více zajímá, jak to dopadne s Arturem, až se prozkoumá výchovné prostředí obou rodičů.
A taky, jestli se Ivetě podaří její velkolepý návrat.

Anonymní řekl(a)...
24. srpna 2011 v 14:55  

A nemohl by se pan ing. Bátora starat o Artura a dělat Ivetě Bartošové uměleckého managera. on je zvyklý dělat víc věcí najednou a v tomto případě by toho měl za čas opravdu D.O.S.T.

Anonymní řekl(a)...
24. srpna 2011 v 15:53  

Fy, verfluchte Tschechen, nešachat fy na unseren alte Kamerad Batora. Jinak fy koukat, wie sura z nudle.

Anonymní řekl(a)...
24. srpna 2011 v 16:04  

Artura by společně mohli adoptovat a posléze adaptovat pánové Kalousek a Kníže.

Anonymní řekl(a)...
24. srpna 2011 v 16:04  

To jsem zvědav, co za exota bude dělat ministra školství po příštích volbách, které už nám Kalousek a spol. chystá. Bude-li se kvalita dále vyvíjet dosavadním směrem, chce to hodně fantazie si tu hrůzu představit.

Anonymní řekl(a)...
24. srpna 2011 v 16:27  

24. srpna 2011 10:45

Já si zase myslím, že bychom to měli brát vážně. Ono personální náměstek opravdu není správcem skladu psacích potřeb. Tato pozice náměstka je ideologická. Z Bátory se tak stal hlavní ideolog. Potom bude následovat vyhazov všeho co není pravicové ze školství ? Ignorant

Anonymní řekl(a)...
24. srpna 2011 v 17:02  

Které síly za pozicí náměstka na MŠMT stojí popsal dnes pan Halík. Zdá se , že neprovokuje TOP09, ale někdo úplně jiný.

Anonymní řekl(a)...
25. srpna 2011 v 0:16  

No jo no. Když on Halík je taky všech intelektuálů futrál.

poste.restante řekl(a)...
25. srpna 2011 v 2:39  

Svůj dotaz zformuluji na intelektuální úrovni předchozího konstatování:

A Bátora je potom futrál koho?

Anonymní řekl(a)...
25. srpna 2011 v 13:07  

Pan Bátora je jeden z nejlepších mužů, kteří kdy na MŠMT byli a jsou. Na rozdíl od většiny ministrů a tzv. subalterních úředníčků používá totiž mozek.

Anonymní řekl(a)...
25. srpna 2011 v 15:04  

..... prý používá mozek.... ale řádně hnědej mozek!!

Anonymní řekl(a)...
25. srpna 2011 v 15:55  

"používá totiž mozek."

"pošleme je do země zaslíbené" - je to demagogické a naprosto nereálné, protože cikány jako občany ČR nelze nikam odeslat. Je to osoba na místě personálního ideologa naprosto nepřijatelná. Ještě se divím, že teto hloupé řeči někdo poslouchá a tyto hlupáky volí.

Anonymní řekl(a)...
25. srpna 2011 v 15:57  

Pane Doležele on se vám pan Klaus nějak radikalizuje - Klaus, Hájek, Jakl, Bátora,..tohle myslím většina Čechů nechce, to už tady jednou bylo.
Ignorant

Anonymní řekl(a)...
25. srpna 2011 v 21:30  

No jo, nějak se mi radikalizuje. Jestli on nebude všech futrálů futrál.

Anonymní řekl(a)...
25. srpna 2011 v 22:13  

Hnědý mozek má být jako co? To jako někdo naráží na to, že dejme tomu extrémní konzervativec má nějakou souvislost s barvou košil příslušníků jedné ze složek stranického aparátu dělnické sociální strany?

Anonymní řekl(a)...
26. srpna 2011 v 12:49  

no... vaše spojení "extrémní konzervativec" bych spíš nahradil slovem "fašoun", jak ho použili někteří z našich politiků....

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.