2N představuje NetSpeaker: Systém pro přehrávání audia po IP síti

středa 24. srpna 2011 ·

Společnost 2N TELEKOMUNIKACE uvedla na trh 2N NetSpeaker, který umožňuje přehrávání audia po IP síti. Jde o náhradu klasického řešení rozhlasu po drátě, kterou lze použít ve školách, nádražích, letištích či výrobních halách. NetSpeaker se bude prodávat ve 125 zemích světa a oproti tradičním řešením ušetří až 30 % nákladů.

O kvalitě NetSpeakeru svědčí i to, že již před oficiálním uvedením na trh postoupil do finále soutěže IT produkt roku 2011. „Systém využívá stávající IP infrastrukturu, takže nevznikají další náklady na kabeláž. Propojení pomocí IP sítě umožňuje konfigurovat systém vzdáleně a centrálně. V závislosti na velikosti instalace zákazník ušetří až 30 % nákladů oproti tradičním řešením,“ říká produktový manažer Michal Čejka ze společnosti 2N TELEKOMUNIKACE. Největší výhodou systému je vysoká míra flexibility, což znamená, že v podstatě lze vysílat cokoliv, odkudkoliv a kamkoliv. Celý systém je uživatelsky přívětivý a snadno rozšiřitelný.

Netspeaker je ovládán softwarovým serverem, ze kterého uživatel vysílá data do jednotlivých skupin. „Uživatelské profily umožňují například rychlý  výběr destinací pro vysílání. Administrátor zase může použít profily pro nastavení oprávnění pro vysílání,“ vysvětluje Michal Čejka. K tomu slouží jednoduchá aplikace Console, která data posílá na server a dále do nastavených destinací.

Systém je propojen pomocí  IP sítě a díky tomu mohou být jeho součásti rozmístěny ve vzdálených destinacích. Toho lze využít například pro centrální správu reklamních spotů pro obchodní řetězce. Mezi další výhody patří možnost tvorby skupin 2N® NetSpeakerů, plánovač událostí a playlisty.

Cena zařízení je stanovena na 11 490 Kč bez DPH, přičemž ovládací software je zdarma. „Nabízíme dvě varianty NetSpeakeru. První je bez reproduktorů, což umožní připojit jakýkoliv reproduktor, nebo zesilovač a NetSpeaker tak slouží jako převodník IP streamu na analogový signál. Druhá varianta je jednotka Netspeakeru společně s podhledovým reproduktorem, takže stačí pouze připojit síťový kabel,“ říká Michal Čejka.

Shrnutí  vlastností:


Rozhraní

  • 10/100Base-TX Ethernet (RJ45)
  • integrovaný zesilovač připojeného reproduktoru
  • audio výstup – line-out 3.5“ stereo jack
  • prostoro pro MicroSD kartu pro offline přehrávání
  • digitální vstup a výstup
Nápájení
  • 12V/2A (adaptér) nebo PoE 802.3af
Audio parametry
  • 2x8W (stereo) nebo 1x16W (mono) RMS výstup
  • podpora reproduktoru 4-16 Ohm
  • rozsah frekvence 20Hz-20kHz (+/- 0.5 dB)
  • streamování až 48kHz/16bit
Konfigurace
  • dvě konfigurovatelná uživatelská tlačítka
  • IR dálkové ovládání pro nastavení hlasitosti a kanálu
  • konfigurační a streamovací nástroje pro Microsoft Windows
O nás


2N TELEKOMUNIKACE je ryze česká  společnost zabývající se výrobou a vývojem telekomunikačních zařízení od roku 1991. V současné době má roční obrat přes půl miliardy korun a plných 80 % produkce exportuje do více než 125 zemí světa. 2N se zaměřuje především na obchodní model B2B v oblasti ICT (informační a komunikační technologie). Každý rok reinvestuje kolem 10 % svých tržeb do vlastního vývoje a výroby s cílem vytvářet nová a ještě úspěšnější řešení. Přestože se primárně soustředí na řešení pro operátory, zásadní pozornost věnuje i efektivní podpoře distribuční sítě a servisu.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.