Reakce Ministerstva školství na článek J. Kalenského „Dobeš má problém s fondy, bojuje o půldruhé miliardy“.

čtvrtek 30. června 2011 ·

Ministerstvo školství uvádí na pravou míru některé informace, které se objevily ve článku Jakuba Kalenského z Hospodářských novin „Dobeš má problém s fondy, bojuje o půldruhé miliardy“.



Předně je nutno uvést, že redaktor ve svém článku nepoužil přesné citace, které mu poskytlo tiskové oddělení MŠMT. Ministerstvo školství nejenže neuvažuje o realokaci 1,4 miliardy na Ministerstvo práce a sociálních věcí, ale s vyčerpáním této částky počítá v rámci projektů OP VK. Tyto zcela zásadní informace byly panu Kalenskému poskytnuty, nicméně v uvedeném článku se nikde neobjevily.

Jedná se o jednostranný článek, který poškozuje Ministerstvo školství a především Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Při své nedávné návštěvě vyjádřili zástupci Evropské komise uspokojení s pokrokem v čerpání OP VK i s přijatými nápravnými opatřeními. Do konce roku bude tzv. certifikováno minimálně 10 % celkové alokace. Tím program zcela splňuje stanovený harmonogram čerpání. Jen v letošním roce byly a budou vyhlášeny výzvy pro vysoké školy za 9 miliard korun a „šablony“ pro střední školy za 1,5 miliardy korun. Na sekci evropských fondů nastoupilo množství kvalitních odborníků, díky nimž se daří administrovat všechny žádosti i provádět kontrolní činnost. Zcela zásadní informací je fakt, že v současné době Evropská komise konstatuje zásadní pozitivní posun v realizaci OP VK s tím, že odebrání finančních prostředků nehrozí.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.