Přečtěte si: Učitelé zavřou školy, pokud jim Kalousek sebere peníze. Dobeš souhlasí

čtvrtek 30. června 2011 ·

V případě, že by se prosadil návrh ministra financí Miroslava Kalouska zkrátit rozpočet ministerstva školství o devět miliard, jak předložil ve svém předběžném návrhu, budou učitelé stávkovat. ParlamentnímListům.cz to řekla místopředsedkyně Českomoravského odborového svazu pracovníků školství Markéta Vondráčková. Ministr školství Josef Dobeš z VV by v takovém případě stávku chápal.

Z článku Lukáše Petříka v ParlamentniListy,cz vybíráme:

Ministerstvo školství by v příštím roce mohlo přijít až o devět miliard korun. „Kdyby to tak bylo a není to novinářská kachna, je to jasný důvod ke stávce. Jestli se to ukáže jako pravdivé, tak v září neotevřeme školy a hotovo. Je ve hvězdách, zda vůbec čtyři miliardy pro platy na učitele vůbec přijdou, jak bylo avizováno. My máme příští týden v pátek jednání s panem ministrem, takže budeme chtít jednoznačné stanovisko. Znepokojuje mě, že to budou řešit během léta, přitom obvykle již koncem června, či na začátku července máme k dispozici parametry rozpočtu a co má jít do školství," řekla Vondráčková ParlamentnímListům.cz.

4 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
30. června 2011 v 13:50  

Stávka sice může být, ale nic moc nespraví. Jediný kohoutek, kudy ještě může natéct pár peněz do státní kasy, je školné na VŠ. Teď půjde jen o to, aby se neprošustrovaly.

Anonymní řekl(a)...
30. června 2011 v 18:28  

A co tak si přiznat, že 80 % maturantů a 60 % vysokoškoláků z populačního ročníku je blbost. Rovněž je neúnosné, aby na našich středních školách byl průměr studentů na pedagogického pracovníka necelých 8. Prostě na to namáme. Zrušit střední školy, malotřídky a na vysokých školách nesmyslné humanitní obory typu "sociální práce" (tento obor či podobný studuje v naší republice víc lidí než kantořinu - kolik znáte lidí, kteří se tím narozdíl od kantořiny opravdu živí?) je jediná cesta, ať už se nám to líbí nebo ne.

Anonymní řekl(a)...
1. července 2011 v 19:31  

Nedělejte si iluze, o peníze přijdou všichni. Dobeš sklapne a učitelské platy se propadnou pod průměr. ostatně je nutno zaplatit činy současné vlády - Drobila, Vondru, Bártu,.. těch kostlivců ve skříni bude dozajista více. Na to, že tady pravice vládne 5 let, pak je to bída a hrůza.

Anonymní řekl(a)...
3. července 2011 v 13:54  

Pro 30. června 2011 18:28

Děkuji Vám za skvělý názor vycházející z pochopení problematiky českého (a jakéhokoliv) školství.

České školství NENÍ podfinancované, jak pořád opakují VV, Dobeš a další inženýři lidských duší. České školství má peněz víc než dost, jenže jimi plýtvá např. na zbytečné VŠ obory a na nemístný a trestuhodný počet vysokoškoláků - ne 60%, ale 74% populačního ročníku!

A v době rozpočtové krize taktéž rozhodně není místo ani pro zvyšování učitelských a jakýchkoliv jiných platů.

Petr S.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.