Přečtěte si: Šéf Cermatu naštval Dobeše, ten ho chce odvolat

pátek 10. června 2011 ·

Ministr školství Josef Dobeš Právu sdělil, že zcela vážně uvažuje o tom, že v pondělí odvolá šéfa ministerského centra pro přípravu maturit Cermat Pavla Zeleného.
Z článku Marka Přibila v Novinky.cz vybíráme:

„Ředitel Zelený ve čtvrtek v pořadu ČT řekl, že on nemá problém zveřejnit maturitní testy, že tento problém má ministerstvo. To je naprosto nehorázná lež a já v tuto chvíli zcela vážně uvažuji, že Zeleného odvolám za tuto mystifikaci národa,“ řekl Dobeš.

10 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
10. června 2011 v 15:45  

Myslíte si, že Dobeš si koryto udrží tím, že vyhodí Zeleného ?

Anonymní řekl(a)...
10. června 2011 v 16:19  

Ministr Dobeš někoho "viditelného" vyhodit musí, je to přirozená obrana.
Předsedovi vlády nezávidím, pokud kotrmelcové konání ministra sleduje. Protože jednou bude muset rozhodnout i on.

Anonymní řekl(a)...
10. června 2011 v 16:28  

My ovšem Pavla Z. nedáme! Vyhodit někoho ze stejné funkce a instituce už potřetí, to by bylo "nelidské", nemyslíte?

Já třeba udělal "staat-maturu" na jednušku!

Anonymní řekl(a)...
10. června 2011 v 17:13  

Ejaculatio praecox se jmenuje diagnoza. Je otazka, kdo toho pana ministra zbavi. Ale nemel by vahat!

Anonymní řekl(a)...
10. června 2011 v 17:15  

Do třetice všeho dobrého i zlého, Pavko!

Anonymní řekl(a)...
10. června 2011 v 18:58  

Josefe, Josefe nyní je řada na tobě.

Ondřej Šteffl řekl(a)...
10. června 2011 v 23:39  

Jedině mistr personální politiky, bývalý vězeňský psycholog a personalista v ABL může vymyslet a do médií vypustit něco takového. I kdyby nakonec Zelného nevyhodil, má Zelený plné právo trochu ustat v práci. Vyhlašovat odvolání velitele hasičů uprostřed požáru (žádný z maturantů zatím nemá vysvědčení - budou ho mít 17.6.?), koho by to napadlo?

Jistě mě nikdo nebude podzírat, že fandím Zelenému, ale to, co předvádí pan ministr, je k neuvěření. Jediné vysvětlení je, že jsou se Zeleným nějak domluveni. Ale jak?

Spíš ale čekám, že Zelený v pondělí vysvětlí, že to bez něj nejde, pan ministr jako obvykle stáhne ocas mezi nohy a do médií zopakuje přesně to, co mu Zelený nakuká.

Simona CARCY řekl(a)...
11. června 2011 v 7:02  

Myslela jsem, ze mezi vami a Zelenym, pane Steffle, jde o odborny spor a ne o osobni nevrazivost. To jste mne zklamal. Tezko se vydavat za odbornika a lecit si mindraky....

Anonymní řekl(a)...
11. června 2011 v 9:10  

Nepřijde mi, že by z komentáře pana Šteffla čišela nějaká nevraživost vůči Zelenému. Spíš vůči ministrovi :-). Pan Šteffl naopak může řediteli CERMATU poděkovat za to, že stupidní snahou o zatajení testů vešel do dějin českého školství a poskytl další munici všem kritikům státních maturit.
Dobešovi ulítly nervy, určitě není se Zeleným domluven na nějaké strategii a v pondělí mu akorát vyčiní. Kdyby Dobeš mohl, tak Zeleného už dávno vyhodil. Vtip je ale v tom, že "požár", řečeno slovy pana Šteffla, je v maturitách permanentní. Když ministr Zeleného odvolá koncem června, nebude mít už na koho hodit problémy při zářijovývh opravkách, ke kterým dorazí možná až 30 tis. maturantů. Když ho odvolá na podzim, riskuje, že mu Zelený a spol. rozvrátí přípravu st. maturity 2012.... atd.
Kterýkoliv budoucí ministr školství by si měl proto zatraceně dobře rozmyslet, než spojí svoji existenci se státními maturitami v jejich dnešní podobě. Vzhledem k legislativním lhůtám by však musel mít připravený a politicky krytý plán B nejméně rok dopředu, což je vzhledem k současnému stavu politiky a veřejné správy nepředstavitelné.

Anonymní řekl(a)...
11. června 2011 v 22:35  

11. června 2011 9:10

Dobešovi se podařilo rozvrátit školství během pár měsíců. Tento člověk na tomto postu nemá naprosto co dělat. Potápí vládu nebo mu a Nečasovi bude těch 30 000 propadnuvších a jejich rodičů ve volbách děkovat. Čím rychleji ho vyhodí a čím rychleji přetvoří testy pro opravný termín, tím lépe pro existenci vlády. Tady je to jedině o rychlosti. Ignorant

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.