Přečtěte si: Jednotné přijímačky ztíží cestu k maturitě, neúspěšní půjdou do učení

pátek 10. června 2011 ·

Pardubický kraj letos zavedl jednotné přijímací zkoušky na všechny střední školy a příští rok chce ještě přitvrdit. Bez zvládnutých přijímaček školy nikoho nepustí na maturitní obor a méně úspěšné děti budou muset zvolit učňovské obory. Letos byla ještě pravidla mírnější.
Z článku Zuzany Doušové v iDNES.cz vybíráme:

"Příští rok budeme jako zřizovatelé stanovovat bodovou hranici po vzájemné dohodě i pro další kola přijímacích zkoušek," uvedla krajská radní pro školství Jana Pernicová. S řediteli škol se chce setkat už během června, kdy výsledky zkoušek zhodnotí a dohodnou se na modelu pro příští rok.

4 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
10. června 2011 v 18:39  

Stále je to lepší být přijat v 15 do učení, než být vyhozen u maturity, když nevím, kdy se okotí vlčice. Pak nebudu ničím. Po vyučení budu pán, řemeslníků je málo a "řemeslo opět začíná mít zlaté dno". Konečně to někomu došlo.

Anonymní řekl(a)...
10. června 2011 v 19:07  

Nemá cenu tahat na průmyslovky a ostatní střední školy trojkaře, čtyřkaře. Je jasné, že je střední školy potřebují, aby naplnily třídy, ale když dalo ministerstvo signál, že tam nepatří ? Nechť jdou opravdu raději do učení a vyučí se. Tím dojde k automatické redukci středních škol a potažmo ubude studijních oborů VŠ. Však ČR si může dovolit dovézt odborníky z Ruska,... muslimských zemí. Až bude jednou Temelín řídit fanatik z Afganistanu, pak se nedivme.Taky nikdo neví, jakou úroveň mají jejich střední a VŠ. Možná ještě horší, než těch propadnuvších 20 000.

Anonymní řekl(a)...
10. června 2011 v 20:19  

potažmo ubude studijních oborů VŠ. Však ČR si může dovolit dovézt odborníky z Ruska,... muslimských zemí. Až bude jednou Temelín řídit fanatik z Afganistanu, pak se nedivme.
Nebojte se, odborníků schopných řídit Temelín bude pořád stejně málo jako teď.
Ale naštěstí ubude "vysokoškolsky" vzděláných sociologů, politologů, rekreologů a jiných logů.

Anonymní řekl(a)...
10. června 2011 v 20:27  

"Ale naštěstí ubude "vysokoškolsky" vzděláných sociologů, politologů, rekreologů a jiných logů" - to ubude a vadit mi to nebude. Jenže ve starých zemích EU se stále zvyšuje počet středoškolsky a vysokoškolsky vzdělaných lidí a pochybuji, že všichni patří mezi ty geniální. Možná jsou vybaveni takovými kompetencemi o kterých se nám ani nezdá. I když v několika projektech Comenius jsem toto nezaznamenal. Tím jsem jen chtěl říci, že didaktický test z ČJ byl totální nesmysl.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.