Přečtěte si: Ministr Dobeš vrací úder Liškovi: Nic velkého jste nedokázal

pondělí 6. června 2011 ·

Ke dni dětí popřál školákům předseda Strany zelených a bývalý ministr školství Ondřej Liška, aby brzy dostali nového ministra školství. Dobeš se proti Liškovu výpadu razantně ohradil. Jeho předchůdce se prý ve funkci nijak nepředvedl a teď jen populisticky křičí.

Z článku mp v ParlamentniListy.cz vybíráme:

„Za deset měsíců, kdy jsem ve funkci ministra, jsem stabilizoval odbor speciálního vzdělávání, připravil novely tří vyhlášek týkajících se znevýhodněných žáků, které na ministerstvu ležely ještě za kolegy Lišky, a novelu zákona o výkonu ústavní výchovy," brání se Dobeš, přičemž svého předchůdce ve funkci obviňuje z toho, že sahá toliko k populistickým heslům.


Poznámka redakce: Dobešovou předchůdkyní byla ministryně Kopicová.

14 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
6. června 2011 v 11:52  

Liška sice při příchodu na MŠMT taky spoustu věcí nevěděl a neznal, ale při své inteligenci se alespoň v některých, na které se mu dostalo času, dokázal rozebrat. A když něco veřejně prohlásil, mělo to vždy hlavu a patu a nemusel to za týden dementovat nebo nenápadně nahrazovat úplně jiným rozhodnutím. A dokonce i v personální oblasti, na kterou je údajně Dobeš specialista, si Liška žádnou ostudu na rozdíl od Dobeše neuřízl.
Zkrátka kdybych si musel vybrat ministra školství jen z těchhle dvou, neváhal bych ani vteřinu. I kdybych si měl vybrat z kteréhokoli jiného polistopadového ministra školství a Dobeše, tak by vězeňský psycholog nevyhrál.

Anonymní řekl(a)...
6. června 2011 v 12:09  

LIŠKA NEBYL pako, Dobeš je ....

Anonymní řekl(a)...
6. června 2011 v 12:55  

Nesouhlasím. Liška nic neudělal. Dobeš chce, avšak odevšad mu házejí klacky pod nohy. Jeho chyby se zveličují.
Je to první ministr, který za posledních 21 let chce do školství zavést systém a řád. Možná, že ze své zkušenosti chce trochu přitvrdit. A to se samozřejmě některým teoretikům nelíbí. Také těm, kteří se chtějí na školství napakovat.A úředníkům na MŠ, pedagogických a metodických ústavech. Holt propuštění se každý brání. Proto je tolik středních škol, různých polooficiálních organizací, které fušují do vzdělávání. Také to tak vypadá...

Anonymní řekl(a)...
6. června 2011 v 14:36  

Ano, Dobeš nepochybně chce něco udělat. Jenže k tomu se dá dodat jen známé pořekadlo: Aktivní blbec nadělá víc škody než školený diverzant...

Anonymní řekl(a)...
6. června 2011 v 15:46  

Jo, možná jste na to kápnul, 6. června 2011 12:55.
Možná opravdu chce zavést do školství jediný řád, který zná a který si umí představit.

Anonymní řekl(a)...
6. června 2011 v 16:49  

Může mi někdo ze zdejších kritiků říci, co dobrého udělal Liška pro školství? Kromě toho, že se teď ukazuje jako zastánce práv Romů...

Luděk Blaha řekl(a)...
6. června 2011 v 20:21  

Pořád si lámu hlavu otázkou, kdo je větší hlupák: jestli blbec nebo pitomec.
Ale to s tématem vlastně ani nesouvisí.

Osobně jsem přesvědčen, že pro školství nejvíc udělal ten ministr, který neudělal vůbec nic.

Anonymní řekl(a)...
6. června 2011 v 23:24  

Nejhorší byla rozhodně Kopicová. Přidat práci (do úvazku) a ubrat peníze, to každého zaměstnce pěkně nase.e.

Luděk Blaha řekl(a)...
7. června 2011 v 0:15  

Nase.e je nějaký zmutovaný kmen e.coli?

Anonymní řekl(a)...
7. června 2011 v 6:45  

Dobrý den. Osobně jsem zažil, jak jsme panu ministrovi Liškovi na jednom setkání s učiteli, těsně po tom, co padla vláda, tleskali ve stoje. Vážím si jeho práce. Nastartoval např. práci na standardu učitelské práce, který byl pak dán k ledu. Pojmenoval některé problémy českého školství (např. to, že bychom se mi, jako učitelé měli zlepšit v sociálních dovednostech, o čemž, mimochodem, svědčí některé diskusní příspěvky na tomto webu :-). Já sosobně považuji p. Lišku za nejlepšího ministra školství od revolu. Jakub Švec

Anonymní řekl(a)...
7. června 2011 v 8:26  

"avšak odevšad mu házejí klacky" - neházel on si ty klacky pod nohy náhodou sám. Nechat ofotit svou rodinu za státní peníze, rozdat statisícové odměny zaměstnancům bez vzdělání,.. to je arogance jak pra..

Anonymní řekl(a)...
7. června 2011 v 16:16  

Pro Švece: Asi jste za něj sám studoval, jinak by to "mi" bylo "my".A určitě nejde o překlep.

Anonymní řekl(a)...
7. června 2011 v 17:09  

To je mi ale ohnivá pře, panečku!
Mimochodem, je lepší tyfus nebo cholera?

Anonymní řekl(a)...
8. června 2011 v 14:56  

To, jo, řešit jestli je současný ministr školství úplně největší blbec, nebo jestli existuje ještě větší, to je fakt povznášející aktivita. Ještě bychom to mohli obohatit o otázku, jestli je možné, aby ten příští byl ještě horší. (Já jsem tomu před Dobešem nevěřil a byla to chyba.)

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.