Přečtěte si: Dobešův trapas a v čem nakonec uspěla státní maturita

pátek 10. června 2011 ·

 Je zajímavé, jak se čacký ministr Dobeš ztrácí z mediální scény ve chvíli, kdy se mu postavili studenti, kteří argumentují až nepříjemně věcně. Otevřený dopis, který si stěžuje na nekvalitu maturity, bude mít do víkendu velmi pravděpodobně deset tisíc signatářů. To je desetina všech maturantů a přehlížet to lze jen těžko. Dobeš dělá jednu mediální chybu za druhou a má proti sobě protivníky, kteří jsou kupodivu velmi zdatní, i když je jim teprve devatenáct.
Z článku Tomáše Feřtka v blog.respekt.cz vybíráme:

A korunu tomu nasadila mediální ředitelka ministerstva školství Lucie Kubovičová, když na otázku, kde vzali onu nepravdivou informaci, že Večerková dělala základní úroveň, bezelstně odpověděla, že jim to řekli v Cermatu. Takže v tom mají v Cermatu zjevně buď guláš, nebo nemluví pravdu a navíc sdělují důvěrná data třetí osobě. Navíc jsou to data o osobě, s níž má pan ministr aktuální problém. Podivuhodné, s jakou ochotou si ministerstvo nabíhá na vidle. Samozřejmě, v tomhle případě žádné neštěstí a prozrazené tajemství, ale jestli Cermat střeží takhle pečlivě všechny údaje, které nasbíral při maturitě, tak potěš pámbů.

4 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
10. června 2011 v 18:43  

To už jsou opravdu věci, za které by měl Nečas poslat Dobeše do věčných lovišť, včetně všech těch darebáků z VV.

Anonymní řekl(a)...
11. června 2011 v 22:29  

Dobeš - nejméně schopný ministr školství v historii ČR. Pryč s ním i prohnilou vládou asociálů. Rodič

Anonymní řekl(a)...
11. června 2011 v 22:41  

Která vláda zavedla současný model maturit? Ta "sociální"

Luděk Blaha řekl(a)...
12. června 2011 v 13:51  

Zdá se, že ministr školství se ocitl mimo kategorii, které se říká soudnost, když se i ústy svých podřízených pouští do diskuse s žákyní střední školy způsobem vhodným pro překřikování se se svými politickými odpůrci před televizními kamerami.
I kdyby dotyčná slečna mlela ale úplné hloupostě, má jí odpovědět a argumentovat ve věcné rovině, jak se na hybatele českého školství sluší a patří.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.